Avertismentul dur al medicului Virgil Musta. “Riscăm să nu intrăm într-o viață normală”. Ce este important să știe românii

Rădulescu Valentin 30.06.2020, 13:32
Avertismentul dur al medicului Virgil Musta. “Riscăm să nu intrăm într-o viață normală”. Ce este important să știe românii

Virgil Musta a transmis recent un avertisment dur cu privire la situația pandemiei din România. Acesta a mărturisit că dacă numărul de cazuri nu scade, nu mai putem avea o viață normală, ci una plină de restricții.

Virgil Musta, avertisment dur pentru români!

Medicul din cadrul Spitalului Victor Babeș din Timișoara a transmis recent un mesaj dur pentru cetățenii României. Acesta susține că am ajuns la o situație similară ca cea de la începutul pandemiei, totul deoarece în unele zone ale țării cazurile au crescut semnificativ. Mai mult, Virgil Musta crede că nu putem intra într-o viață normală dacă o ținem tot așa, iar astfel o viață normal ar însemna una plină de restricții. Deși este greu de crezut, medicul susține că vom avea nevoie de o perioadă lungă în care să păstram distanța socială și să stăm în mare parte acasă.

„Este o noua reactivare a primului val. Sunt zone in care numarul de cazuri a crescut atat de mult, ca in perioada cea mai fierbinte a valului intai de pandemie. Riscam sa nu putem intra intr-o viata normala. O viata normala care inseamna o viata cu niste reguli noi, pe care va trebui sa le respectam o perioada mai lunga de timp”, a mărturisit Virgil Musta, potrivit ziare.com.

Avertismentul dur al medicului Virgil Musta. “Riscăm să nu intrăm într-o viață românii”. Ce este important să știe românii
Avertismentul dur al medicului Virgil Musta. “Riscăm să nu intrăm într-o viață românii”. Ce este important să știe românii

Medicul dă exemplu Germania

Virgil Musta a vorbit despre situația din Germania, acolo unde cazurile au fost izolate, iar după au exterminat virusul. Părerea lui este că și în România trebuie să se întâmple acest lucru, deoarece există riscul ca pandemia să ia amploare în toată țara. Totodată, expertul a susținut că dacă unele zone vor intra în carantină, nu înseamnă că nu se va mai putea ieși din zona respectivă, ci doar vor exista mai multe reguli ca să responsabilizeze populația.

„Atat in Germania, cat si in alte tari, cand au aparut focare, au fost izolate si este un principiu epidemiologic, izolezi si anihilezi focarul. Probabil va trebui sa aplicam si noi acest principiu, nu neaparat pentru ca dorim sa inchidem o zona, doar ca trebuie controlate mai bine, altfel exista riscul ca pandemia sa se propage in toata tara si atunci vom avea, intr-adevar, o problema majora”

„Izolarea nu inseamna sa nu mai poti iesi din zona respectiva, poti, dar cu respectarea anumitor reguli. Asa se pot responsabiliza atat oamenii, cat si organizatorii anumitor activitati unde nu se respecta normele”, a mai adăugat medicul.

Urmăriți Impact.ro și pe