Avertismentul dur al medicului Virgil Musta pentru români. “Pericolul nu a trecut”

Rădulescu Valentin 29.06.2020, 16:07
Avertismentul dur al medicului Virgil Musta pentru români. “Pericolul nu a trecut”

Virgil Musta, unul dintre medicii care a vindecat sute de persoane cu noul virus, trage un semnal de alarmă pentru toți cetățenii României. Recent doctorul a postat un avertisment dur prin care explică situația în care ne aflăm.

Virgil Musta, avertisment dur pentru români

Medicul Virgil Musta, din cadrul spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, a vindecat peste 500 de persoane de noul tip virus, iar astfel, trage un semnal de alarmă pentru toți cetățenii români. Medicul ne sfătuiește să respectăm trei măsuri foarte simple pentru a putea să trecem într-un final peste pandemia care ne-a afectat pe toate planurile. Potrivit spuselor lui Virgil Musta, românii nu trebuie decât să respecte trei măsuri importante, precum: purtarea măștii în spațiile închise, evitarea locurilor aglomerate și spălarea mâinilor cât mai des posibil.

”Respectaţi 3 măsuri simple, vă rog! Pentru cei dintre d-voastră care nu au legătură directă cu sistemul medical sau nu au trecut personal prin experienţa Covid şi poate nici nu cunosc persoane care să se fi îmbolnăvit de Covid-19, probabil e mai greu de crezut acum pericolul care încă ne paşte. Chiar dacă la nivel mondial tocmai s-au depăşit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de încă de 10 ori în realitate, adică 100 de milioane de oameni) şi 500.000 de persoane decedate care au avut şi Covid-19… chiar dacă am avut la începutul pandemiei experienţele concrete ale Italiei, Spaniei şi a altor ţări importante unde oamenii mureau că nu mai aveau loc în spitale… chiar dacă acum centrul pandemiei este în Brazilia şi India, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri pe zi… chiar daca SUA tocmai a depăşit 2,5 milioane de cazuri…chiar dacă în Europa a reînceput creşterea alarmantă a numărului de persoane infectate în mai multe ţări, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia… chiar dacă la noi în ţară în ultimile zile avem un numar de persoane contaminate asemănător cu cel de la varful pandemiei şi creşte numărul celor internaţi la ATI…chiar dacă există numeroase mărturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie mărturii ale medicilor care se confruntă direct cu evoluţia imprevizibilă a bolii…TOT NU ESTE DE AJUNS PENTRU UNII SĂ ÎNŢELEAGĂ CĂ ESTE ESENŢIAL SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CĂ NU SUNT ATÂT DE NOROCOŞI ÎNCÂT SĂ FACĂ DOAR FORME UŞOARE: să evităm locurile aglomerate, să purtăm masca în spaţiile închise, să ne spălăm des mâinile”, este mesajul pe care medicul îl adresează românilor.

Avertismentul dur al medicului Virgil Musta pentru români. “Pericolul nu a trecut”
Avertismentul dur al medicului Virgil Musta pentru români. “Pericolul nu a trecut”

Virgil Musta, despre datoria de doctor

Medicul a vorbit pe pagina sa de Facebook și despre datoria unui doctor față de pacienți. Virgil Musta susține că pe lângă eforturile pe care le depune pentru a salva viețile oamenilor, intervine și datoria de a le spune cum să se ferească de virus. Situația la nivelul României nu este una tocmai bună, iar din acest motiv este foarte important ca cetățenii să asculte de sfaturile medicilor, care zi de zi se luptă cu pandemia.

„Datoria mea de medic este împărţită în două direcţii. Una dintre ele o reprezintă tratarea pacienţilor atunci când ajung la spital, iar pentru asta am încercat şi încerc în continuare să folosesc cele mai potrivite metode în spitalul unde lucrez, fiind într-un continuu proces de studiere şi adaptare împreună cu specialiştii din şi din lume. Cealaltă direcţie, poate chiar mai importantă, este aceea de a spune oamenilor cum să se ferească, cum să nu se îmbolnăvească. Acesta este şi motivul pentru care am insistat pe toată durata de până acum a pandemiei şi voi insista şi în continuare să comunic cum pot eu mai bine tot ce cred că v-ar ajuta să nu luaţi acest virus, voi sau persoane dragi vouă, care poate nu vor face doar forme uşoare”, a adăugat medicul.”, a mai adăugat medicul pe pagina sa de Facebook.