Avertismentul dur al medicului Rafila. Ce noi reguli s-ar putea impune pentru români

Andrei Cezar 24.06.2020, 17:36

Avertisment dur al medicului Alexandru Rafila. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății este de părere că numărul de cazuri de coronavirus a crescut din cauza faptului că românii nu respectă măsurile de distanțare și de igienă impuse de autorități. În acest context, dacă numărul îmbolnăvirilor va continua să crească exponențial, ar putea ca medicii să fie nevoiți să ia măsuri care să oblige populația să respecte regulile de prevenție, porivit profesorului Rafila.

Avertismentul dur al medicului Rafila, în cazul în care numărul de îmbolnăviri va crește în continuare

Pandemia de coronavirus s-a instalat puternic și în România, începând din luna martie. Tot de atunci, autoritățile au decretat stare de urgență și au luat o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului.

Potrivit raportărilor oficiale, până în acest moment în țara noastră au fost confirmate aproape 24.826 de cazuri, iar bilanțul persoanelor decedate a ajuns la 1.555.

În ultima perioadă, pe fondul relaxării unor măsuri, numărul de îmbolnăviri a crescut simțitor. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, medicul Alexandru Rafila, este de părere că acest lucru s-a întâmplat din cauza nerespectării măsurilor de distanțare și de igienă de către populație.

El a afirmat că dacă se ajunge la 500 de cazuri noi zilnic, medicii ar putea solicita obligarea populației să respecte regulile de prevenție.

Transmiterea comunitară este evidentă. Bineînțeles că este și o rată a transmiterii care depășește 1% în acest moment și numărul de cazuri noi este mai mare decât numărul de cazuri care se externează. Numărul de pacienți aflați în spitalizare a crescut de la circa 4900 la 5800. Procentul de pozitivitate al probelor a crescut de la 1,5% la 3%. Rata de multiplicare, în jur de 1,2%”, a spus, miercuri, Alexandru Rafila.

Avertismentul dur al medicului Rafila. Ce noi reguli s-ar putea impune pentru români
Avertismentul dur al medicului Rafila. Ce noi reguli s-ar putea impune pentru români

Studiu național privind infectarea populației cu COVID-19

Potrivit profesorului Rafila a fost demarat un studiu național cu privire la cazurile de infectare cu noul coronavirus.

A început colectarea de către județe, pe măsură ce se acumulează vor fi trimise la INSP. Nu știu dacă se dau rezultate intermediare, de obicei se analizează toate serurile și, la sfârșit, trebuie să avem o opinie. Dacă dăm rezultate parțiale, nu va avea semnificație”, a mai spus Alexandru Rafila, la un post de radio,potrivit Realitatea.net.

Urmăriți Impact.ro și pe