Avertisment sumbru făcut de un medic român: „Numărul de infecţii va exploda exponenţial în România în următoarele luni”

Iancu Andreea 15.10.2020, 13:13
Avertisment sumbru făcut de un medic român: „Numărul de infecţii va exploda exponenţial în România în următoarele luni”

Situația epidemiologică din România nu este tocmai una fericită, cifrele recente arătând că sunt pe o pantă ascendentă a cazurilor noi de coronavirus. De altfel, un medic român, care activează în Statele Unite ale Americii, a transmis un avertisment dur cu privire la numărul de infectări. Acesta consideră că noile cazuri vor exploda exponențial în următoarea perioadă.

Medic român, infecționist în SUA: „Numărul de infecţii va exploda exponenţial în România în următoarele luni”

Pandemia pune întreaga lume la o grea încercare. Cu un număr de cazuri ce crește pe zi ce trece, pe tot Globul, specialiștii încearcă să țină sub control infectările. În privința României, cifrele sunt alarmante în ultima perioadă, când țara noastră înregistrează aproape zilnic numere record de noi cazuri de Covid-19. În acest context, un medic român din SUA transmite un avertisment dur. Acesta consideră că numărul de infecții va exploda exponențial în următoarele luni.

Prezent într-o emisiune Antena 3, printr-o intervenție online, medicul Ion Alexie a vorbit și despre faptul că testele Covid-19 nu sunt, în majoritate, efectuate corect. Acesta a detaliat care este procedura prin care trebuie prelevate probele. Doctorul este specialist în boli infecțioase și se poate mândri cu o carieră în care i-a tratat pe Michael Jackson și Mihai Neșu.

„Am impresia că în România, foarte multe dintre testele COVID se fac prost, nu se fac cum trebuie. Partea cu bumbac trebuie să ajungă în nazofaringe, în spatele nasului şi în loc să mergem în sus, prin nas, trebuie să mergem orizontal. Trebuie neapărat să faceţi testul corect, uitaţi-vă la dimensiune, pentru că altfel, foarte mulţi din pacienţii cu infecţie vor sta fals-negativ, vor zice că nu sunt infectaţi şi vor continua să propage infecţia. Asltfel, numărul de infecţii va exploda exponenţial în România în următoarele luni”, a explicat medicul Ion Alexie pentru Antena 3.

Medicul Ion Alexie exemplifică modul corect de prelavare a probelor în testele Covid. Sursă foto - captură video/Antena 3
Medicul Ion Alexie exemplifică modul corect de prelavare a probelor în testele Covid.
Sursă foto – captură video/Antena 3

Situația Covid-19 în România

Numărul de cazuri noi depășește zilnic cifre record. În România, de la debutul pandemiei de coronavirus, au fost confirmate 168.490 de persoane infectate. Totodată, bilanțul deceselor a ajuns la 5.674 de pacienți, potrivit celor mai recente date, din 15 octombrie.

Astfel, țara noastră înregistrează pentru a doua zi consecutiv un număr de peste 4000 de noi îmbolnăviri, respectiv 4.013 cazuri noi în ultimele 24 de ore. De asemenea, decesele cresc și ele, fiind raportate 73 de decese de la o zi la alta. Situația din spitale este și ea una îngrijorătoare. Paturile din secțiile de Terapie Intensivă se ocupă, apropiându-se de maximum suportat de sistemul medical. Dintre pacienții internați în unitățile sanitare de profil, 721 de persoane sunt internate la ATI.

Autoritățile se pregătesc în tot acest timp să impună reguli noi, continuând să sfătuiască populația la respectarea normelor. Masca de protecție purtată inclusiv în aer liber, igiena corespunzătoare și distanțarea socială sunt doar câteva dintre măsurile pe care cetățenii trebuie să le respecte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...