Avertisment pentru toți șoferii din țară! Poliția Română a tras un semnal de alarmă

Stan Filon 10.08.2021, 20:21
Avertisment pentru toți șoferii din țară! Poliția Română a tras un semnal de alarmă

Poliția Română a lansat o campanie dură destinată tuturor șoferilor din România care se grăbesc să ajungă în vacanță, în această vară! Oamenii legii au instalat într-o benzinărie de pe Autostrada Soarelui un obiect de care vor avea parte, dacă au noroc, șoferii care accelerează spre vacanță: un pat de spital!

Polițiștii trag un semnal de alarmă prin campania ”Vedere din spital”

Campania lansată de Poliția Română se numește ”Vedere din spital” și are menirea de a-i face pe șoferi să conștientizeze riscurile la care se expun atunci când apasă excesiv pedala de accelerație. Campania respectivă se desfăşoară la nivel naţional în perioada 10 august – 30 septembrie 2021.

În cadrul acesteia, Poliţia Rutieră va realiza acţiuni punctuale, astfel încât participanţii la trafic să conştientizeze care sunt riscurile la care se expun atunci când nu păstrează distanţa, nu adaptează viteza de deplasare la condiţiile de drum şi mai ales nu respectă limita de viteză.

Viteza, principalul motiv al accidentelor rutiere

”Anual, viteza neadaptată la condiţiile de drum este motivul pentru care se produc, în lunile de vară, îngrijorător de multe accidente rutiere gravePrin această campanie, încercăm să facem conducătorii auto mai conştienţi de riscul la care se expun dacă depăşesc limita de viteză impusă, dacă ignoră regulile şi dacă au atitudini agresive sau teribiliste în conducerea autovehiculului.

Aşadar, Poliţia Română le recomandă şoferilor, pentru a preveni accidentele de circulaţie şi în vederea reducerii gradului de victimizare, să adopte o conduită preventivă, să respecte regulile de circulaţie şi să circule cu o viteză adaptată în permanenţă la condiţiile de drum”, notează Poliţia Română.

Poliția postează anunțuri ”false”

Pentru această campanie, a fost realizat și un spot care va fi difuzat la radio, dar va fi difuzat și pe rețelele de socializare. Se vor distribui și flyere, dar vor fi plasate și ”anunțuri false”, care constă în oferte de cazare foarte ieftine. Atunci când vor fi accesate, utilizatorul va fi redirecționat către site-ul www.vederedinspital.ro.

Oamenii egii vor astfel să le comunice șoferilor mesajul campaniei chiar înainte să plece la drum, atunci când își pun la punct planul de vacanță și caută cazare. ”Dorim să devină conștienți de faptul că, dacă accelerează spre vacanță, vederea spectaculoasă la mare sau la munte, către care se grăbesc, se va transforma în vederea din spital”, a mai transmis Poliţia Română.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...