Previziuni sumbre de la OMS! “Ce e mai rău încă nu a venit”. Semnal de alarmă

Andrei Cezar 30.06.2020, 14:00

Semnal de alarmă tras de directorul OMS. În condițiile în care numărul de îmbolnăviri crește în întreaga lume, Tedros Adhanom Ghebreyesus consideră că pandemia de coronavirus este departe de finalul ei și ar trebuit să ne așteptăm la ce e mai rău. Oficialul Organizației recomandă să ”ne unim forțele” pentru a combate acest virus.

Previziuni sumbre de la OMS! “Ce e mai rău încă nu a venit”

La nivelul întregii lumi, numărul infectărilor cu noul virus a ajuns la 10,1 milioane, iar cel al decedaților la 502.000, potrivit Digi 24. În America s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri. Potrivit datelor publicate de OMS, peste 60% din cazurile noi zilnice au venit duminică din țări ale SUA.

„Unele ţări au cunoscut acum o reapariţie a cazurilor, deoarece încep să-şi redeschidă economiile şi societăţile,

Majoritatea oamenilor rămân susceptibili. Virusul mai are încă mult spaţiu de mutat.”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a mai declarat că în ciuda dorinței tuturor oamenilor ca această pandemie să ia sfârșit, ”nu suntem nici măcar aproape de a trece”.

„Cu toţii vrem ca acest lucru să se termine. Cu toţii vrem să ne continuăm viaţa, dar realitatea grea este că pandemia nu este nici măcar aproape de a trece.”, a mai declarat șeful OMS

Previziuni sumbre de la OMS! “Ce e mai rău încă nu a venit”. Semnal de alarmă
Previziuni sumbre de la OMS! “Ce e mai rău încă nu a venit”. Semnal de alarmă

Apoape 27.000 de cazuri confirmate în România

Tedros este de părere că ”ce e mai rău încă nu a venit” și recomandă anumitor guverne să ia în considerare aplicarea strategiei Coreei de Sud de testare, urmărire a contactelor și izolarea persoanelor infectate. El a adăugat că guvernele ar trebui să implice comunitatea în toate eforturile de a promova testarea, urmărirea şi izolarea.

„Îmi pare rău să spun asta, dar, cu acest tip de mediu şi condiţii, ne temem ce este mai rău. De aceea trebuie să ne unim acţiunile şi să combatem acest virus periculos.”, a mai spus directorul OMS.

Până în acest moment, în România s-au înregistrat 26.970 de cazuri de coronavirus confirmate și 1.651 de decese.

Urmăriți Impact.ro și pe