Avertisment ANM. Cod galben de ploi, însoțite de vijelii, în nouă județe. Care sunt zonele afectate

Elena Avramescu 01.06.2021, 12:38
Avertisment ANM. Cod galben de ploi, însoțite de vijelii, în nouă județe. Care sunt zonele afectate

Cod galben de ploi, însoțite de vijelii. Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi puternice, valabil până miercuri, ora 10.00, în Dobrogea dar și în zona Carpaților Meridionali. Pe lângă asta au emis și un cod galben de ploi însemnate cantitativ, însoțite de vijelii tot până miercuri dimineață, în cea mai mare parte din țară.

Cod galben de ploi, însoțite de vijelii

Avertismentul ANM cuprinde județele Tulcea, Constanța, dar și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova, unde va ploua abundent, iar cantitățile de apă vor depăși 50 l/mp și izolat peste 70 l/mp. În schimb, pe litoral, vântul va sufla cu viteze de 55 – 70 km/h.

În același interval orar, aproape întreaga țară va fi sub avertizare de cod galben de ploi însemnate cantitativ, precum și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Cod portocaliu de ploi in noua judete
Cod galben de ploi, însoțite de vijelii

În schimb, în Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei, precum și în jumătatea de sud a Moldovei o să plouă abundent. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, dar și în zonele de munte, vor fuema perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii iar izolat, grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 35 l/mp și izolat peste 40 l/mp în intervale scurte de timp sauchiar prin acumulare. Mâine, 2 iunie, în regiunile estice și sud-estice meteorologii avertizează că o să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de până la 55 km/h.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...