Averea descoperită în urma perchezițiilor în cazul „stimulatoare de la decedați”. Sunt și tablouri semnate de pictori celebri

Badea Violeta 18.02.2023, 15:55

Vineri, pe data de 17 februarie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţiei de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au efectuat 24 de percheziții. Iată ce au găsit oamenii legii!

Percheziții de amploare în casele medicilor acuzaţi în cazul „stimulatoare de la decedați”

În casele medicilor au ajuns, de curând, mai multe echipaje de poliție. Oamenii legii au descins în locuințele cadrelor medicale, după ce potrivit surselor din anchetă, aceștia refoloseau stimulatoare cardiace de la decedați.

În urma percheziţiilor au fost găsite sume uriașe de bani, 36 de tablouri aparţinând unor pictori naționali de renume, dar şi 25 de dispozitive medicale. Tablourile au fost ridicate și depuse la Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul de Artă.

„În urma celor 24 de percheziţii efectuate ieri, 17 februarie, de către poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţiei de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au fost descoperiţi şi indisponibilizaţi 162.920 de lei, 116.795 de euro, 2.357 de USD, 300 de lire sterline, 300 de franci elveţieni, 3.500 de forinţi, 520 de coroane suedeze, 200 de coroane daneze, 300 de lire sterline, 19 telefoane mobile, 60 de memory stickuri, 14 laptopuri, 3 tablete, 9 hard diskuri, 250 de DVD-uri şi 25 de stimulatoare/defibrilatoare cardiac”, a transmis sâmbătă, pe data de 18 februarie, IGPR, într-un comunicat de presă.

Citește și Ies la iveală noi informații despre cazul stimulatoarelor cardiace luate de la decedați. Tertipul de care se foloseau medicii!

„În urma percheziţiilor au fost identificate mai multe bunuri mobile şi imobile”

În urma cercetărilor au mai fost descoperite bunuri mobile și imobile, aparținând persoanelor suspecte, anunță sursa menționată mai sus. Oamenii legii precizează, de asemenea, şi ei că medicul din Iaşi, în vârstă de 50 de ani, a fost reținut și urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

„Totodată, în urma percheziţiilor au fost identificate mai multe bunuri mobile şi imobile, aparţinând persoanelor cercetate, bunuri asupra cărora urmează a se dispune măsura asigurătorie a sechestrului. Poliţiştii continuă cercetările şi astăzi, în vederea completării probatoriului”, au mai transmis poliţiştii.

Citește și Primul medic reținut de Poliție în cazul stimulatoarelor cardiace refolosite de la decedați. „A implantat 238 de dispozitive extrase”!

Cum s-a adaptat băiatul Flaviei Mihășan la grădiniță
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...