Avarie majoră în Capitală! Aproape 200 de blocuri sunt afectate. Cât timp va fi sistată furnizarea cu apă caldă

Iancu Andreea 28.04.2022, 22:01
Avarie majoră în Capitală! Aproape 200 de blocuri sunt afectate. Cât timp va fi sistată furnizarea cu apă caldă

Bucureștenii se confruntă de luni bune cu probleme din pricina lipsei apei calde. Recent, Compania Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că desfășoară mai multe lucrări de remediere a unei avarii care a afectat rețeaua primară. Astfel, aproape 200 de blocuri din Capitală sunt afectate în această perioadă de lipsa apei calde. Furnizarea acesteia va fi sistată mai multe zile, susțin reprezentanții companiei.

Avarie la sistemul de furnizare al apei calde din Capitală

Pe parcursul acestui sezon rece, locuitorii din București au avut de îndurat zile întregi lipsa căldurii și a apei calde din pricina problemelor cu care se confruntă sistemul de alimentare al Capitalei. Edilul Bucureștiului, precum și alți reprezentanți ai autorităților, au susținut constant că situația este una dificilă ca urmare a vechimii de peste patru decenii a conductelor care alimentează locuințele bucureștenilor.

Când toți credeau că apariția temperaturilor mai ridicate și eliminarea căldurii din calorifere va readuce apa caldă la robinet, avariile continuă să se țină lanț. Astfel, recent, Compania Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că desfășoară lucrări de remediere a unei avarii la rețeaua primară DN 800. Înlocuirea unei conducte de aproape 30 de metri, situată în zona Promenada Mall, pe Calea Floreasca în sectorul 1, se desfășoară zilele acestea, lăsându-i fără apă caldă pe bucureșteni.

Avarie majoră în Capitală, furnizarea cu apă caldă fiind sistată în aproape 200 de blocuri
Locuitorii Capitalei, privați de apă caldă din pricina avariilor la rețeaua Capitalei

Probleme la furnizarea agentului termic în mai multe zone din București

Agentul termic pentru apă caldă de consum este sistat în șase puncte termice care alimentează în mod normal un număr de aproximativ 171 de blocuri. Reprezentanții Termoenergetica nu vin însă cu vești bune prea curând. Avaria este programată să se rezolve până vineri, 06 mai 2022, ora 22:00. Manevrele tehnice de golire a conductei și lucrările de reparații au demarat încă de dimineață.

După ce aceste reparații vor fi efectuate, operațiunile de umplere a tronsonului de conductă înlocuit vor fi demarate. Poziția de care beneficiază această porțiune de magistrală, veche de aproximativ 40 de ani, favorizează alimentarea întregului cartier Aviației, precizează reprezentanții companiei. Această avarie nu este însă unica din București. Mai mulți locuitori ai Capitalei se confruntă aproape zilnic cu probleme de acest gen. Pentru a putea afla cât durează avariile și unde sunt semnalate acestea, bucureștenii pot apela la aplicația Termo Alert, care anunță principalele zone afectate.

Locuitorii Capitalei pot introduce adresa de reședință și pot bifa notificările pentru a primi anunțuri privind probleme apărute la rețeaua de furnizare a apei calde. De asemenea, se specifică și data și ora la care problemele urmează să fie soluționate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...