Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă. Din cauza reactorului 2, unitatea s-a deconectat de la sistemul energetic național

Nicu Stan 10.07.2021, 22:41
Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă. Din cauza reactorului 2, unitatea s-a deconectat de la sistemul energetic național

Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă. Din cauza reactorului 2, unitatea s-a deconectat de la sistemul energetic național. O disfuncționalitate a făcut ca reactorul 2 să se deconecteze automat de la Sistemul Energetic Național.

Defecțiune la centrala nucleară de la Cernavodă. Reactorul 2 s-a deconectat automat

S-a înregistrat o avarie la centrala nucleară de la Cernavodă. Din cauza reactorului 2, unitatea s-a deconectat de la sistemul energetic național. Compania Nuclearelectrica, compania ce operează Centrala Nucleară din Cernavodă, a informat, sâmbătă seară, că reactorul 2 s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, în urma apariţiei unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din producţia totală de electricitate a României. De asemenea. producţia brută de energie electrică a celor două reactoare a fost de peste 2,88 milioane MWh, în primul trimestru al acestui an.

Reactorul 2 s-a deconectat automat
Reactorul 2 s-a deconectat automat

Comunicatul Nuclarelectrica

”SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în după-amiaza zilei de 10 iulie 2021, ca urmare a apariţiei unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

Specialiştii CNE Cernavodă investighează cauza şi lucrează la remedierea acesteia în vederea reconectării Unităţii 2 la SEN”, arată compania Nuclearelectrica.

Deconectarea reactorului 2 s-a făcut în siguranță

De asemenea, deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând potrivit proiectului, mai anunţă compania Nucelarelectrica.

”Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, pesonalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător. SN Nuclearelectrica SA va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectării Unităţii 2 la SEN”, precizează Nuclearelectrica.

Ce profit are Nuclearelectrica în primul trimestru al acestui an

Compania Nuclearelectrica a încheiat primul trimestru al lui 2021 cu un profit net de 234,465 milioane lei, în creştere cu 9% în comparație cu cel din perioada similară a anului trecut.

În plus, veniturile din vânzarea energiei electrice au fost în primele trei luni ale lui 2021 de 683,5 milioane lei, cu 9,3% mai mari faţă de cele din aceeaşi perioadă a lui 2020. Nu în ultimul rând, Nuclearelectrica are o capitalizare de 8,23 miliarde lei.

Accident soldat cu un mort la Nuclearelectrica

Pe de altă parte, un angajat din cadrul personalului contractor al centrale nucleare de la Cernavodă a decedat în urmă cu aproximativ o săptămână, în urma unui accident, potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, operatorul centralei.

“SN Nuclearelectrica SA anunţă că în data de 07.07.2020, la CNE Cernavodă a avut loc un accident în urma căruia un coleg a decedat. Colegul nostru face parte din personalul contractor al centralei”, au anunțat reprezentanţii producătorului de energie.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe