Avalanșă puternică în Bihor. Tonele de zăpadă au blocat complet drumul național Video

Cătălina Burghelea 08.02.2022, 08:00
Avalanșă puternică în Bihor. Tonele de zăpadă au blocat complet drumul național Video

O avalanșă puternică a blocat circulația pe un drum național important din județul Bihor. Incidentul a avut loc luni seara, între localitățile Arieșeni și Ștei. Tonele de zăpadă au acoperit șoseaua la kilometrul 23. Drumarii au intervenit de urgență cu utilajele din dotarea SDN Oradea.

Circulaţia pe DN75 din județul Bihor, blocată din cauza unei avalanșe

Pe DN 75, la kilometrul 23, între localitățile Arieșeni (județul Alba) și Ștei (județul Bihor) s-a intervenit de urgență, luni seară, 7 februarie, cu utilajele de deszăpezire, din cauza unei avalanșe, a transmis Direcția Regională de Drumuri si Poduri Cluj, într-o postare pe rețelele sociale.  Zăpada a blocat complet circulația rutieră pe DN 75, km 23, între aceste două localități.

Drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire

În primă fază, circulația a fost blocată pe ambele sensuri, dar după intervenția utilajelor s-a putut circula alternativ, pe un singur fir, cu ajutorul semnalelor polițiștilor veniți în zonă ca să dea o mână de ajutor. Peste noapte au rămas mai multe utilaje de deszăpezire, pentru a putea interveni de urgență dacă s-ar mai fi produs altă avalanșă.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a explicat că s-a intervenit între localitățile Arieșeni și Ștei cu utilajele din dotarea SDN Oradea.
„Circulația a fost blocată pe ambele sensuri, iar în momentul de față se desfășoară alternativ, pe un singur fir, dirijată de poliție. Drumarii SDN Oradea depun eforturi pentru ca circulația să se reia pe ambele benzi în condiții de siguranță în cel mai scurt timp. În zonă vor ramâne utilajele de deszăpezire pentru a putea interveni de urgență dacă va mai fi cazul”, informat DRDP Cluj.

Nu au fost victime

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), drumul a fost acoperit de avalanșă pe o bucată de circa 30 de metri. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa, a precizat, pentru Bihoreanul, că evenimentul nu a făcut victime. Iar seful SDN Oradea, Traian Bulzan, a spus că „a fost o cădere de zăpadă de pe versantul muntelui, în satul Vârtop, comuna Arieşeni, în județul Alba, pe o lungime de 20 de metri”.

În zonă au rămas utilajele de deszăpezire, pentru a putea interveni de urgență dacă va mai fi cazul.

Anunț major pentru șoferi de la Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române

Marți dimineață, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că pe mai multe drumuri din țară se acţionează pentru deszăpezire, din cauza ninsorilor abundente. Se circulă în condiţii de iarnă în judeţele Braşov (DN 1 Predeal), Covasna (DN 11 Breţcu – Oituz), Prahova (DN 1 Azuga şi Buşteni) şi Vrancea (DN 2D Tulnici – limită cu judeţul Covasna), în aceste zone fiind mai multe utilaje de deszăpezire.

Ninsoarea abundentă îngreunează circulația în mai multe zone din țară

Greu se circulă, fără restricţii de trafic şi cu ninsoare slabă, în judeţele Bihor (DN 75 Vârtop – Nucet), Bistriţa-Năsăud (DN 17 Pasul Tihuţa) și în Prahova (toate arterele rutiere, cu excepţia DN 1).

Totodată, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, traficul rutier este oprit pe DN 67C, între localităţile Novaci şi Rânca, pe tronsonul kilometric 16-34+800 de metri, unde se acţionează pentru deszăpezire, a mai spus Centrul INFOTRAFIC.

Pentru evitarea accidentelor rutiere, poliţiştii recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să acorde atenție distanţei de frânare, care creşte pe un carosabil umed sau alunecos, și să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...