Autobuze cu etaj, pe litoralul românesc: în ce stațiuni te poți plimba cu ele

Ciprian Ioana 13.06.2019, 14:21
Autobuze cu etaj, pe litoralul românesc: în ce stațiuni te poți plimba cu ele

Turiștii care ajung, în această perioadă, pe litoralul românesc se pot plimba cu autobuze etajate, similare celor din Londra. Astfel de autobuze au circulat și în București, în cadrul circuitelor turistice puse la dispoziție de Primăria Capitalei.

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța – RATC – a anunțat că joi, 13 iunie, a fost deschis sezonul autobuzelor etajate. Ele vor circula pe litoralul românesc și îi vor transporta pe turiști la cele mai importante obiective turistice.

Linia va fi deschisă turiștilor până în toamnă.

Stațiunile în care circulă autobuzele etajate

Turiștii pot vedea, din autobuzele etajate, 100 de obiective turistice importante din Mamaia, Constanța și din Portul Constanța. Potrivit RATC, linia estivală va conecta orașul cu portul și cu stațiunea Mamaia, urmând să circule până în toamnă.

Traseul autobuzelor etajate este următorul: 

Gara CFR – Piața Far – Poarta 5 – Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) – Portul Turistic Tomis – bulevardul Elisabeta – strada Termele Romane – strada Negru Vodă – strada Mircea cel Bătrân – bulevardul Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din stațiunea Mamaia, scrie

Linia va fi deservită de șase autobuze etajate cu plecări din Mamaia (Tabăra Turist) cu o frecvență de 25 de minute, în program 9.00 – 18.00 în prima parte a verii și până la ora 22.00 în plin sezon estival.

Cât costă biletele

Autobuzele City Tour includ în ruta lor 100 de obiective turistice importante din municipiul Constanța și din stațiunea Mamaia, printre care: Silozurile Anghel Saligny, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie și Arheologie, Edificiul Roman cu Mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic „Tomis”, Delfinariul, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia.

„Totodată, a fost lansată o hartă nouă a traseului liniei turistice ce cuprinde cele 100 de obiective turistice. Harta va fi pusă gratuit la dispoziția călătorilor, odată cu îmbarcarea în autobuzele etajate. Toate aceste atracții turistice sunt disponibile și pe orice telefon prin aplicația CiTy TOUR Constanța. Ca noutate, începând de anul acesta, aplicația CiTy TOUR Constanța se poate instala și pe telefoanele cu sistem de operare iOS”

Comunicat RATC

Prețul unei călătorii este de 3 lei, iar cei care doresc să se plimbe toată ziua pe sistemul hop on/ hop off vor achita 5 lei.

În perioada 1 iulie – 31 august, prețurile vor fi de 6 lei pentru o călătorie și 10 lei pentru o zi întreagă. Tichetele de călătorie se vor procura de la șofer și se validează în autobuz.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe