Austria a recunoscut ce plan ascuns a stat în spatele blocării României și Bulgariei în Schengen. De ce s-au temut oamenii lui Nehammer

Stan Filon 13.01.2023, 19:59
Austria a recunoscut ce plan ascuns a stat în spatele blocării României și Bulgariei în Schengen. De ce s-au temut oamenii lui Nehammer

Austria a recunoscut ce plan ascuns a stat în spatele blocării României și Bulgariei în Schengen! Are legătură cu o luptă internă pe care partidul cancelarului karl Nehammer se pare că a cam pierdut-o. Astfel, România și Bulgaria au devenit victime colaterale în războiul pentru putere din Austria.

Austria a recunoscut ce plan ascuns a stat în spatele blocării României și Bulgariei în Schengen

Așadar, s-a aflat motivul din spatele deciziei cancelarului austriac Karl Nehammer de a bloca aderarea României și a Bulgariei la Schengen. Persoane din partidul cancelarului au vorbit cu jurnaliștii de la Financial Times despre votul pe Schegen.

Surse din Partidul Popular (ÖVP) și responsabili politici ai guvernului au declarat că decizia împotriva României și Bulgariei a fost dictată în mare parte de frica de rivalii din Partidul Libertății (FPÖ – extrema dreaptă). Cancelarul a preluat un subiect cu care extrema-dreapta a câștigat popularitate în Austria: migrația.

Austria a recunoscut ce plan ascuns a stat in spatele blocarii Romaniei si Bulgariei in Schengen
Austria a recunoscut ce plan ascuns a stat in spatele blocarii Romaniei si Bulgariei in Schengen

Cancelarul Nehammer se teme de ascensiunea unui partid de extremă-dreapta

Canelarul Karl Nehammer a crezut că partidul său va câștiga popularitate, însă de fapt tot extrema-dreaptă a punctat la acest capitol, după cum o arată destul de clar ultimele sondaje de opinie. Acestea arată că la nivel național, extrema-dreaptă se află pe locul întâi în sondaje, în vreme ce popularii lui Nehammer s-au prăbușit pe locul trei.

Chiar și social-democrații austrieci au aprobat respingerea României și Bulgariei în Schengen, deși lidera partidului, Pamela Rendi-Wagner, insistase în timpul anului că criza migrației nu există, de fapt.

Așadar, extremiștii austrieci sunt pe val în sondajele la nivel național și chiar în cele din statul Austria Inferioară, unde pe 29 ianuarie au loc alegeri regionale extrem de importante pentru guvern. Ultimul sondaj din Austria Inferioară este aproape la fel de prost pentru ÖVP, arată Der Standard. Partidul lui Nehammer conduce, totuși, cu aproximativ 40%, dar este în scădere cu aproape 10 puncte procentuale față de precedentul scrutin din 2018. În schimb, FPÖ vine din urmă cu 25% – adică cu 10 puncte procentuale mai mult decât acum patru ani, arată sondajul Unique Research pentru cotidianul Heute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...