EXCLUSIV

Aurel Pădureanu, imensă dovadă de dragoste, dincolo de moarte, pentru Cornelia Catanga: „Când au dezgropat-o, am stat 4 ore lângă coșciugul ei. Mi-era tare dor de ea”. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 15.02.2023, 20:45

Solistul de romanțe Aurel Pădureanu face dezvăluiri cutremurătoare, înainte de parastasul de doi ani al soției lui, Cornelia Catanga, supranumită și „Regina muzicii lăutărești”. În interviul exclusiv pentru Impact.ro, bărbatul îndoliat ne-a vorbit și despre pregătirile pentru grandiosul spectacol, pe care îl va organiza, în memoria ei, la Sala Palatului.

Organizează la Sala Palatului un spectacol grandios, în memoria Corneliei Catanga

Aurel Pădureanu și-ar fi dorit ca spectacolul în memoria Corneliei Catanga să aibă loc pe 9 martie, ziua nașterii ei, însă, cel mai probabil, va fi programat pentru luna mai, cel târziu. Dorește un concert cu nume de top pe afiș:

„Vom face spectacol mare la Sala Palatului, cu artiști importanți din muzica de petrecere. Din păcate, nu am timp să-l organizez până în luna martie, de ziua ei, încă umblu să găsesc sponsori și un regizor. Sper ca, până în aprilie-mai, să îi dau drumul”.

Totul despre parastasul de doi ani al Corneliei Catanga: „Îi plăceau sărmăluțele cu mămăliguță”

Cornelia Catanga a încetat din viață pe 26 martie 2021, la scurt timp după ce fusese diagnosticată cu Covid-19. La doi ani de la decesul femeii iubite, Aurel Pădureanu pregătește un parastas bogat, cu zeci de pachete, în care va pune mâncărurile ei care îi plăceau foarte mult:

„Pregătim pachete, cum se face la parastas, cu mâncare, cu ce îi plăcea ei să mănânce, cu ciorbă de perișoare și de văcuță, cu sarmale și cu mămăliguță. Dacă se face de post, vom face pachete cu fasole bătută și cu ceapă, dar și cu orez cu prune uscate, fructe, colivă”, ne-a mai declarat Aurel Pădureanu, exclusiv pentru Impact.ro.

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga
Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga

Aurel Pădureanu a refăcut cavoul familiei: „Am stat patru ore lângă coșciugul ei”

Pentru solistul de romanțe Aurel Pădureanu, viața fără Cornelia este cumplită, dorul de femeia iubită fiind pe zi ce trece tot mai copleșitor:

„Asta e viața, grea, pe zi ce trece dorul este tot mai mare. I-am refăcut și mormântul, anul trecut, la Cimitirul Ghencea, am pus o cruce nouă, din marmură albă. Am făcut un cavou pe două niveluri, de două locuri, pentru mine și Cornelia, doar pentru noi doi, ca să fim cândva din nou împreună.

Când s-a refăcut lucrarea, au scos-o pe Cornelia din mormânt, cam patru ore, am stat lângă coșciugul ei, dar nu l-am deschis, pentru că nu aveam voie, este interzis. Dar, mă bucur că am stat cu ea și așa, pentru că la înmormântare nu apucasem, nu ne-au lăsat, din cauza restricțiilor din pandemia Covid-19.

Acum, Cornelia mea stă în acel cavou din marmură ca într-o casă, am pus și poze cu ea, dar și cu noi doi, este ceva superb, toată lumea se oprește să se uite și să aprindă o lumânare. Îi voi detesta toată viața pe cei care ne-au obligat să ne înmormântăm oamenii dragi, în saci, cu hainele lângă ei.

Cornelia trebuia să aibă parte de o înmormântare frumoasă, fastuoasă, cu mii de oameni, cu munți de flori. La urma-urmei, a fost Regina Muzicii Lăutărești”, ne-a mai mărturisit Aurel Pădureanu, exclusiv pentru Impact.ro.

„Lupt pentru fiul nostru, Alexandru Pădureanu, un pianist colosal”

Aurel Pădureanu are însă un real sprijin, pe unicul lor fiu, Alexandru Pădureanu, care le-a moștenit celebrilor lui părinți uriașa dragostea pentru muzică:

„Sunt foarte trist, dar trebuie să merg mai departe, lupt pentru fiul nostru, Alexandru Pădureanu, un pianist colosal, un băiat la locul lui. Sper ca în America să aibă un imens succes, când se va muta acolo”, ni s-a mai confesat Aurel Pădureanu, exclusiv pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...