Motivul pentru care fostul soț al Corneliei Catanga refuză să plece din România. Aurel Pădureanu e legat de o promisiune pentru artistă (Exclusiv)

Beatrice Dumitru 06.12.2022, 13:59
Motivul pentru care fostul soț al Corneliei Catanga refuză să plece din România. Aurel Pădureanu e legat de o promisiune pentru artistă (Exclusiv)

Cornelia Catanga, cântăreața de muzică lăutărească, a murit în martie 2021, la vârsta de 63 de ani din cauza Covid-19. Deși voia să plece în America, soțul regretatei cântărețe, Aurel Pădureanu, a renunțat la acest plan, deoarece nu a reușit să îndeplinească o promisiune pentru artistă.

Ce dorință are Aurel Pădureanu

Cornelia Cataganga s-a stins din viață în urmă cu mai bine de un an și jumătate, la Spitalul Universitar, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Soțul acestei, dar și fiul ei, nu și-au revenit nici acum de la evenimentul tragic și luptă să îndeplinească o mare dorință a regretatei cântărețe de muzică lăutărească.

Aurel Pădureanu a dezvăluit în exclusivitate pentru Playtech Știri că a amânat plecarea în Statele Unite, împreună cu fiul său, Alexandru, un pianist talentat, deoarece face eforturi să organizeze un spectacol „in memoriam”, la Sala Palatului.

Motivul pentru care fostul soț al Corneliei Catanga refuză să plece din România. Aurel Pădureanu e legat de o promisiune pentru artistă (Exclusiv)
Aurek Pădureanu și Cornelia Catanga.

Trebuia să plec cu băiatul meu în Statele Unite și am amânat. Lupt și eu, din răsputeri, cum alții au făcut și au avut dreptul să facă spectacole la Sala Palatului să reușesc și eu în memoria Corneliei. Merită, având în vedere și modul în care a fost înmormântată. Toți, care nu aveau dreptul, care n-au avut voie să fie prezenți când a fost condusă pe ultimul drum, să poată veni la Sala Palatului. Trebuie să găsesc câțiva sponsori, o televiziune.

O să invit artiști care au iubit-o din suflet pe Cornelia Catanga. Sunt mulți care, de câte ori s-au făcut spectacole, nu au inclus-o niciodată, ea fiind artist de prima linie în muzica lăutărească, o artistă care a cântat cu acordeonul excepțional. În țara asta, dacă vrei să devii mare, trebuie să mori. Dorința mea supremă e să-i îndeplinesc visul”, a declaart Aurel Pădureanu pentru Playtech.

De asemenea, soțul Corneliei Catanga a mărturisit că acesta a murit cu acest regret, de aceea își dorește foarte mult să facă un spectacol pentru ea. Aurel Pădureanu a mai spus că o viseză mereu pe cântăreață, în diferite ipostaze.

„Eu mi-am iubit țara cu adevărat”

Aurel Pădureanu se declară un patriot convins și nu are de gând să se mute în altă țară, deși a avut acestă posibilitate, chiar și în perioada comunismului. El își va însoți fiul în SUA, acolo unde acesta vrea să își facă o carieră muzicală, dar nu pentru o perioadă lungă de timp.

Eu mi-am iubit țara cu adevărat.Am plecat în 1997, la Montreal, am fost în America, cu Cornelia, dar ne-am întors înapoi pe timpul lui Nicolae Ceaușescu, deși puteam rămâne acolo. Nu am regretat niciodată că nu am rămas, chiar dacă trec prin anumite situații. Aici vreau să mor, lângă Cornelia! Aici m-am născut, aici vreau să rămân!”, a mai afirmat Aurel Pădureanu.

Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu s-au iubit foarte mult și după 24 de ani de relaţie au ajuns şi în faţa altarului, de dragul fiului lor. Acesta lucru s-a întâmplat în 2015.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...