AUR vrea lege clară cu privire la LGBTQI. “Nu au ce căuta în şcolile şi grădiniţele din România”

Stan Filon 27.07.2021, 20:45
AUR vrea lege clară cu privire la LGBTQI. “Nu au ce căuta în şcolile şi grădiniţele din România”

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor vrea să interzică prin lege accesul elevilor la informații legate de comunitatea LGBT! Parlamentarii nu vor ca elevii români să afle informații legate de persoanele homesexuale sau despre schimbarea de sex și sunt pregătiți să inițieze o lege precum cea adoptată de Ungaria și criticată în toată Uniunea Europeană.

AUR vrea lege clară cu privire la LGBTQI

Așadar, AUR dorește să inițieze demersuri pentru elaborarea unui legi care ”să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex”. Această decizie vine în urma consultării efectuate în rândul membrilor și simpatizanților săi. ”Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta”, transmite George Simion într-un comunicat.

”Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

AUR vrea lege clara cu privire la LGBTQI
AUR vrea lege clara cu privire la LGBTQI

România riscă să ajungă lângă Ungaria în scandalul LGBTIQ

Co-președinte AUR, senatorul Claudiu Târziu are aceeași opinie. ”AUR susține familia și valorile creștine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a spus parlamentarul AUR.

Legea la care fac referire parlamentarii AUR a fost adoptată de Ungaria și a născut un adevărat scandal în uniunea Europeană. Legea ungară care interzice ”promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor a atras măsuri de infrigement din partea Comisiei Europene. Ungaria, dar Polonia, vor avea două luni la dispoziție pentru a răspunde procedurilor inițate de Bruxelles.

Cel  mai recent sondaj Avangarde privind modul în care este percepută comunitatea LGBT în România în raport cu valorile familiei tradiționale arată că doar 12% dintre români cred că ar trebui acordate mai multe drepturi comunității respective, în timp ce 62% cred că trebuie întărit prin lege rolul familiei tradiționale.