George Simion are interzis în Republica Moldova. Motivul pentru care liderul AUR nu a putut trece graniţa

Stan Filon 14.03.2021, 17:41
George Simion are interzis în Republica Moldova. Motivul pentru care liderul AUR nu a putut trece graniţa

Liderul AUR a fost pus într-o situație delicată! Politicianul a fost invitat de parlamentarii Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană, însă a întâmpinat probleme serioase la intrarea în țară. Vameșii moldoveni l-au căutat și l-au scos din grupul în care se afla, deoarece George Simion are interzis în Republica Moldova.

George Simion are interzis în Republica Moldova

George Simion știa că are interdicție de a intra pe teritorul Republicii Moldova, din timpul în care era activist civic și crea cu insistență unirea României cu Republica Moldova. A crezut că s-a schimbat situația, acum că are pașaport diplomatic, dar problemele au rămas.

Parlamentarul AUR a insistat și a făcut scandal la frontieră, dar vameșii moldoveni nu s-au lăsat înduplecați. L-au trimis să se adreseze instanței de judecată pentru a cere anularea interdicției care expiră de la sine în anul 2023. Simion nu are de gând însă să cdeze și spune că va rămâne în vamă chiar și până în 2023, dacă va fi nevoie.

George Simion are interzis în Republica Moldova
George Simion are interzis în Republica Moldova

”Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova”

Cum era de așteptat, George Simion a făcut mai multe live-uri pe Facebook, unde a vorbit despre problema cu care se confruntă. “Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova. Problema lor este cu calitatea mea de unionist. M-am întors că parlamentar al statului român. Eu nu plec de aici până nu mi se restabilește dreptul normal, natural de a fi lăsat să trec Prutul. Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova. Am pașaport diplomatic și mă încadrez în altă situație”, a explicat George Simion.

Vameșul l-a ascultat pe George Simion, dar legea în interzice să-l primească în țară, așa că a încercat să-i explice care este, de fapt, situația. “Dumneavoastră, George Simion, nu vi se permite să intrați. Restul persoanelor cu mare drag”, a spus vameșul.

”Rămân aici în vamă cât timp e nevoie”

Unionistul român refuză să plece din vamă și cere asistență juridică de la Consulatul României în Republica Moldova. “Eu rămân aici în vama. Stau în stradă dacă trebuie. Nu mai sunt activist civic, sunt parlamentar in Parlamentul României. Rămân aici în vamă cât timp e nevoie. Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.

George Simion se deplasează spre Chișinău la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Acesta intenționează să își ia rămas bun la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău de la scriitorul, publicistul și fruntașul unionist Nicolae Dabija, care a trecut vineri la cele veșnice. De asemenea, deputatul dorește să participe și la funeraliile omului de cultură.

Urmăriți Impact.ro și pe