Au apărut primele imagini cu Kim Jong Un. Cum arată acum dictatorul nord-coreean

Stan Filon 26.08.2020, 16:18
Au apărut primele imagini cu Kim Jong Un. Cum arată acum dictatorul nord-coreean

Liderul nord-coreean și-a făcut din nou apariția în public, după ce s-a zvonit că ar fi fost din nou în comă sau chiar că ar fi decedat. Presa a relatat că liderul de la Phenian și-ar fi delegat unele dintre atribuții către sora sa, Kim Yo-jong.

Kim Jong Un a fost fotografiat în timpul unei ședințe

Presa din Coreea de Nord a publicat fotografii cu Kim Jong-un imediat cum au izbucnit noi zvonuri despre starea de sănătate a liderului. Acesta a fost surprins chiar în timpul unei ședințe cu alte autorități din stat.

Kim Jong-Un a prezidat o reuniune în care s-a discutat despre despre reacţia guvernului la epidemia de coronavirus, dar și despre măsurile care trebuie luate pentru a proteja populaţia şi recoltele înaintea venirii în această săptămână a taifunului Bavi, potrivit Agerpres.

Kim Jong Un a fost fotografiat în timpul unei ședințe
Kim Jong Un a fost fotografiat în timpul unei ședințe

Liderul de la Phenian pare sănătos, ba chiar fumează

Serviciile de informaţii sud-coreene au afirmat că liderul nord-coreean a delegat o parte din puteri surorii sale Kim Yo-jong din cauza „stresului”. Un fost consilier al defunctului preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung a afirmat pe Facebook că este de părere chiar că liderul de la Phenian este în comă, fără a prezenta totuşi vreo dovadă.

Cotidianul Rodong Sinmun a difuzat la rândul său imagini de la reuniune, în care se vede cum Kim, îmbrăcat în alb, se adresează ședinței. Într-o fotografie el pare chiar să fumeze o ţigară.

Coreea de Nord, care şi-a închis extrem de repede frontiera când epidemia de COVID-19 a apărut în China vecină, nu a confirmat nici un singur caz de contaminare pe teritoriul său. O epidemie de mare amploare ar fi dezastruoasă în această ţară în care infrastructura de sănătate este cunoscută ca fiind insuficientă. Totuși, s-a dispus plasarea în carantină a unui oraș de la granița cu Sudul.

Luna trecută, Phenianul a dispus izolarea oraşului Kaesong, din apropiere de frontiera cu Coreea de Sud, afirmând că a fost arestat un transfug care tocmai se întorsese ilegal din Coreea de Sud şi pe care îl suspecta că era infectat cu coronavirus. Restricţiile au fost ridicate în urmă cu câteva săptămâni, iar acest caz de coronavirus nu a fost niciodată confirmat.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...