Atracția turistică din România care le întrece pe cele din Europa. E considerat cel mai lung traseu de pe continent

Badea Violeta 03.12.2022, 18:29
Atracția turistică din România care le întrece pe cele din Europa. E considerat cel mai lung traseu de pe continent

Există atât de multe locuri uimitoare de văzut în Europa, încât nu le-am putea include pe toate într-o singură listă. Dar, această nouă atracție turistică din România merită cu siguranță să fie trecute în fruntea listei de călătorii. E cea mai spectaculoasă de pe continent și a costat nu mai puțin de 400.000 de euro. Iată despre ce este vorba!

Cea mai nouă atracție turistică din România

Fie că alegi să călătorești din curiozitate, pentru distracție sau pentru a te relaxa, Europa are mii de atracții turistice din care poți alege. Însă, dacă vrei să te bucuri de o plimbare cu tiroliana, poți alege fără nicio problemă România.

La Suceava, mai exact la Gura Humorului, a fost inaugurată, de curând, cea mai lungă tiroliană de pe continent. Aceasta are peste 2 kilometri lungime și  costat 400.000 de euro.

Inițial, investiția trebuia să fie de 280.000 de euro, dar din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina, aceasta a fost amânată cu șapte luni, iar prețul a fost modificat.

Acum, însă, tiroliana este gata, iar turiștii care au ales să petreacă minivacanța în Gura Humorului au avut parte de o experiență de neuitat. Traseul se parcurge în aproximativ două-trei minute, în funcție de greutatea pasagerului, iar diferența de nivel este de 320 de metri.

Citește și Secretele Mănăstirii Voroneţ. Cum a fost obţinut celebrul „albastru de Voroneţ”, culoarea care a făcut ca lăcaşul de cult să fie cunoscut!

Cea mai lunga tiroliana din Europa a fost inaugurata
Cea mai lunga tiroliana din Europa a fost inaugurata

Ce mai poți vizita în Gura Humorului

Și dacă tot ai ajuns în Gura Humorului, trebuie să știi că mai poți vizita numeroase obiective turistice. De exemplu, Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval ridicat în satul Voroneț, astăzi cartier al orașului Gura Humorului.

Totodată, poți vizita și Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, instituție ce transpune în mod deosebit tradiția populară. În centrul orașului, poți vedea, de asemenea, și bustul preotului Simeon Cobilanschi, dar și Judecătoria.

Rezervația paleontologică și geologică Piatra Pinului și Piatra Șoimului este un alt loc pe care trebuie să-l vizitezi neapărat. Aceasta cuprinde depozite sedimentare formate în urma cu 30 de milioane de ani.

Citește și Cele mai frumoase orașe mici din România. Destinații perfecte pentru un city break toamna!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...