Atenționare pentru românii care vor să călătorească în Bulgaria. Ce se întâmplă în aceste momente

Andreea Bisinicu 11.01.2021, 20:57
Atenționare pentru românii care vor să călătorească în Bulgaria. Ce se întâmplă în aceste momente

Atenționare pentru românii care vor să călătorească în Bulgaria. Ce se întâmplă în aceste momente. Vremea le joacă feste celor care vor să treacă granița până la vecinii din Sud. Cum va fi vremea în următoarele zile și ce surprize aduce prognoza meteo pentru statul vecin cu România. Ce sfătuiește MAE șoferii români.

Atenționare pentru românii care vor să călătorească în Bulgaria

Atenționare pentru românii care vor să călătorească în Bulgaria. Românii care vor să călătorească în Bulgaria în următoarele zile vor avea parte de o veste proastă. Marți, 12 ianuarie și miercuri, 13 ianuarie, se anunță cod galben și portocal de viscol, ploi și ninsori. Potrivit celor de la Mediafax, codul portocaliu de ploi abundente vizează regiunile Smolian, Haskovo, Kârdjali, Sliven, Yambol şi Burgas, iar cel galben de ploi este valabil pentru regiunile Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Veliko Târnovo, Târgovişte, Şumen şi Varna.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, s-a emis un cod galben de ninsoare şi polei în următoarele regiuni: Pernik, Sofia-regiune, Sofia, Loveci, Gabrovo, Pleven, Vraţa, Montana şi Vidin. Autorităţile bulgare recomandă șoferilor să acorde atenţie sporită în trafic, adaptarea vitezei și să își echipeze automobilele pentru circulaţie în condiţii de iarnă. De asemenea, este foarte importantă respectarea semnalizărilor rutiere temporare montate şi a indicaţiilor sau semnalelor organelor de control aflate la faţa locului.

„În acest context, autorităţile bulgare recomandă atenţie sporită în trafic, adaptarea vitezei, echiparea autovehiculelor pentru circulaţie în condiţii de iarnă, respectarea semnalizărilor rutiere temporare montate şi a indicaţiilor/semnalelor organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de viscol”, declară oficialii de la MAE, conform adevarul.ro.

Soferii sunt rugati sa aiba grija cum circula pe drumurile Romania - Bulgaria
Soferii sunt rugati sa aiba grija cum circula pe drumurile Romania – Bulgaria

De unde pot românii obține informații mai multe

Atenționare pentru românii care vor să călătorească în Bulgaria. Românii care sunt interesaţi de această situație, fie că vorbim despre persoane fizice sau firme de transport, pot obţine informaţii despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informaţii despre starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (n.a.- deocamdată doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenţiei menţionate funcţionează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice.

De asemenea, toți cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu, http://sofia.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmăriți Impact.ro și pe