Atenționare de călătorie pentru români. MAE a făcut anunțul: e cod roșu și portocaliu

Beatrice Dumitru 03.04.2023, 18:52
Atenționare de călătorie pentru români. MAE a făcut anunțul: e cod roșu și portocaliu

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, luni, o atenționare de călătorie pentru românii care merg într-o țară din Uniunea Europeană. Sunt avertizări de Cod roșu și portocaliu de vânt puternic și există posibilitatea sp apară perturbări în transportul public terestru şi maritim. Despre ce stat este vorba.

Atenţionare de călătorie MAE

Ministerul Afacerilor Externe anunță că pentru perioada 3 – 4 aprile 2023, a fost emis un Cod roșu de vânt, ce va atinge o viteză de până la 180 km/oră, pentru mai multe regiuni din această țară din Uniunea Europeană.

Astfel, MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Croația că în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic croat, a fost emis un Dod roșu de vânt pentru regiunile Knin, Rijeka, golfurile Kvarner și Kvarnerić, canalul Velebit, Dalmația, Split și Dubrovnik. De asemenea, regiunile Zagreb, Istria şi Gospic se află sub un cod portocaliu de intensificări ale vântului.

Atenționare de călătorie pentru români. MAE a făcut anunțul: e cod roșu și portocaliu
Atenționare de călătorie în Croația.

Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor perturbări în transportul public terestru şi maritim şi în furnizarea energiei electrice.

Unde se pot adresa cetățenii români

MAE reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...