Atenționare de călătorie pentru români. MAE a transmis ce țară trebuie evitată în perioada următoare, e anunțată grevă generală

Ana Anitoiu 15.03.2023, 19:59
Atenționare de călătorie pentru români. MAE a transmis ce țară trebuie evitată în perioada următoare, e anunțată grevă generală

O atenționare de călătorie pentru români a fost emisă, miercuri, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Instituția a transmis ce țară trebuie să fie evitată în perioada următoare de către cei care au în plan să o viziteze, din cauza unei greve generale ce a fost anunțată.

MAE, despre ce țară ar trebui să fie evitată de români în următoarea perioadă

Atenționarea de călătorie emisă de MAE îi vizează pe românii care pleacă în Grecia, țară în care principalele sindicate au anunțat pentru joi o grevă generală, cu durata de 24 de ore, ce va afecta transportul public terestru, cursele maritime și zborurile.

„Companiile aeriene Aegean și Olympic Air nu vor opera cursele interne și internaționale, pasagerii afectați de anularea acestor zboruri urmând a fi contactați de operatorul aerian sau agenția de ticketing, pentru a fi informați în legătură cu posibilitatea reprogramării cursei în altă zi, fără achitarea unor taxe suplimentare.

Totodată, având în vedere organizarea, tot în cursul zilei de 16 martie 2023, a unei ample manifestații de protest pe fondul accidentului feroviar din data de 28 februarie 2023, cu potențial de a degenera în violențe, MAE recomandă cetățenilor români aflați permanent sau temporar în Republica Elenă să manifeste prudență și să evite deplasarea în zonele centrale ale capitalei elene”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Ce au discutat șeful de gară și mecanicul trenului cu câteva minute înainte de tragedia din Grecia. Conversația celor doi a fost făcută publică
Accident feroviar tragic în Grecia

Grevă generală într-o destinație preferată de români

Grecia se numără printre destinațiile preferate de români. Greva generală programată pentru joi face parte din seria de proteste ce a izbucnit în urma accidentului feroviar din data de 28 februarie, față de Guvernul conservator şi o clasă politică ce a ignorat, de-a lungul timpului, apelurile sindicatelor cu privire la măsurile de siguranţă necesare.

Astfel, joi, 16 martie toate zborurile cu avionul vor fi suspendate între ora locală 12:01 a.m. şi miezul nopţii (10:01 GMT – 22:00 GMT). În acest interval vor fi efectuate doar zborurile de survolare, cele de urgenţă precum şi cele de căutare şi salvare, conform unui oficial din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile din Grecia.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...