Atenție, șoferi. Se dă amendă de 10.000 de lei pentru această greșeală

Iancu Andreea 09.04.2022, 23:14
Atenție, șoferi. Se dă amendă de 10.000 de lei pentru această greșeală

Șoferii trebuie să fie mult mai atenți de acum încolo, după ce o greșeală pe care mulți dintre conducătorii auto o fac va fi taxată cu o amendă de 10.000 de lei. Aceștia trebuie să țină cont cu strictețe de regulile de circulație mult mai stricte. În caz contrar, comportamentul lor ar putea să îi coste aspru.

Amendă de 10.000 de lei pentru o greșeală frecventă făcută de șoferi

Regulile de circulație devin tot mai stricte, iar sancțiunile pentru conducătorii auto sunt și ele tot mai mari. Astfel, șoferii care fac o greșeală frecventă, ignorată de mulți, ar putea să fie taxată aspru, cu o amendă ce se ridică la suma de 10.000 de lei. Cei care încalcă această regulă de circulație vor fi sancționați dur.

Șoferii care obișnuiesc să își caute loc de parcare în spațiile destinate persoanelor cu dizabilități riscă să se aleagă cu amenzi uriașe. Locurile rezervate persoanelor cu handicap se regăsesc în general în parcările marilor supermarketuri și se află în apropierea intrărilor, astfel încât să faciliteze deplasarea persoanelor care suferă de probleme de locomoție. Pentru că mulți conducători auto sunt comozi, aleg să își parcheze mașinile în aceste spații, lucru interzis.

„Obiectivul este de a oferi persoanelor cu handicap posibilitatea de a se bucura de drepturi depline și de a beneficia complet de participarea la viața socială și economică”, se mai precizează în lege.

Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă această regulă

Șoferii care nu țin cont de legislația rutieră pot fi amendați cu sume uriașe, dar și cu mașina ridicată. Deocamdată, parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei, la care putem adăuga banii pe care îi au de plătit pentru a recupera mașina ridicată.

„Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, a transmis Poliţia Română.

Atenție șoferi, se dă amendă de 10.000 de lei pentru această greșeală
Șoferii români, amendați pentru o greșeală des întâlnită

Șoferii bucureșteni, amendați pentru parcarea neregulamentară

O acțiune recentă, desfășurată în mai multe zone din București, a încercat să descurajeze ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap. În urma neregulilor descoperite polițiștii locali din Capitală au aplicat amenzi de 22.000 de lei. Practic, 21 de șoferi au fost sancționați pentru parcarea în loc neregulamentar, pentru că „în loc sa folosească parcările publice, au preferat să-și lase mașinile pe locurile de parcare destinate persoanelor cu nevoi speciale”.

„Reamintim că, potrivit art. 100 alin. 1 lit. G din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap”, au precizat poliţiştii locali.

Principalele locuri din București în care polițiștii locali au acționat au fost în parcările din zona Palatului de Justiţie, a Tribunalului Bucureşti, str. Ion Brezoianu sau sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Şoseaua Pipera.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...