Atenție, români! Amendă între 500 de lei și 2.500 de lei pentru această greșeală banală. Polițiștii au dat recent sancțiuni usturătoare

Madlen Moraru 01.08.2020, 16:09
Atenție, români! Amendă între 500 de lei și 2.500 de lei pentru această greșeală banală. Polițiștii au dat recent sancțiuni usturătoare

Românii trebuie să fie atenți la o greșeală pe care o pot face, în plină pandemie cu noul virus. Este vorba despre o abatere banală, dar care le poate aduce necazuri din partea autorităților. Dar și amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Atenție, români! Greșeala banală amendată între 500 de lei și 2.500 de lei

Începând de la 1 august, autoritățile au transmis că vor fi acordate și anumite sancțiuni, în ceea ce privește nerespectarea regulilor sanitare. Din acest motiv, românii se pot alege cu amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Anunțul a fost făcut sâmbătă de către Grupul de Comunicare Strategică, fiind transmis și un răspuns în legătură cu sancționarea cetățenilor care nu poartă mască.

Atenție, români! Amendă între 500 de lei și 2500 de lei pentru această greșeală banală. Polițiștii au dat sancțiuni usturătoare
Românii pot fi amendați cu până la 2.500 de lei de către polițiști pentru o abatere banală

Purtarea unei măști care să acopere nasul și gura este obligatorie încă de la data de 15 mai, în spațiile închise, precum magazinele sau mijloacele de transport în comun. Și cei care se deplasează la locul de muncă și petrec un anumit interval de timp în compania altor persoane sunt obligați să poarte o mască. Măsurile trebuie respectate pentru reducerea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. În ultima perioadă a existat o creștere accelerată a infectărilor în întreaga țară. De aceea, în multe județe a fost instaurată regula purtării măștii de protecție în spațiile deschise, potențial aglomerate.

Polițiștii au dat sancțiuni usturătoare

Oamenii legii au acordat deja sancțiuni în ceea ce privește nerespectarea regulei de purtare a măștii de către cetățeni. În acest sens, pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Măsurile au fost aplicate încă de la data de 15 mai 2020.

“Nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.”, arată articolul 65 lit.h, publicat în Monitorul Oficial, nr.396 din 15 mai 2020, potrivit Digi24.

De pe data de 1 august 2020, polițiștii au efectuat câteva razii și în autobuze, alături de alte mijloace de transport în comun, din București. Și vineri au fost efectuate verificări în rândul călătorilor pentru a se vedea dacă respectă regulile și poartă mască de protecție. Verificările au avut loc în Sectorul 4 din Capitală. După razia efectuată vineri, au fost aplicate nu mai puțin de 16 amenzi cu o valoare totală de 2.000 lei pentru nerespectarea legii privind limitarea răspândirii noului coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe