Atenție, români! Amendă de 2.500 de lei pentru această greșeală. Regula care trebuie respectată cu strictețe în vreme de pandemie

Raluca Juncu 18.07.2020, 17:53
Atenție, români! Amendă de 2.500 de lei pentru această greșeală. Regula care trebuie respectată cu strictețe în vreme de pandemie

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infecții cu coronavirus, autoritățile au decis prelungirea cu încă o lună a stării de alertă. Odată cu aceasta, românii trebuie să mențină în continuare un set de reguli, altfel riscă amenzi usturătoare.

Ce amenzi dau autoritățile pentru nerespectarea legii

Purtarea măștii în spațiile închise a devenit o măsură obligatorie impusă în România, încă din data de 15 mai. Regula de purtare a măștii a rămas în vigoare și se aplică tuturor persoanelor care intră în magazine, în instituțiile bancare și în mijloacele de transport în comun, indiferent dacă ne referim la autobuz, metrou sau tren. Măsura este cuprinsă în Legea 55/2020, privind starea de alertă. Persoanele care nu respectă această regulă de purtare a măștii riscă sancțiuni care sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.


Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.300 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au refuzat să poarte masca.

Dialogul Poliției Române, cu oamenii care nu vor să poarte masca

Mulți români nu poartă masca în mod corespunzător în mijloacele de transport în comun, motiv pentru care intră în vizorul Poliției Române. Mai mult, o femeie din Târgu Mureș care călătorea cu trenul a postat un live pe Facebook în care apărea fără mască. Așa arată dialogul dintre ea și polițiștii din tren, preluat de Digi 24.

  • „Polițist: Dacă nu știți să respectati niște reguli…
  • Femeie: Dar ce reguli nu am respectat?
  • Polițist: Să purtați mască. V-ați suit în tren și…
  • Femeie: Eu nu pot să vorbesc cu botniță domnu meu.
  • Polițist: Am înțeles ! Atunci nu vorbiți!
  • Femeie: Dar trebuie să vorbesc dar ce în România nu avem voie să vorbim?
  • Polițist: Dar dumneavoastră credeți că dacă ne filmați acum ne intimidați?
  • Femeie: Păi da, tocmai, nu vreau să intimidez pe nimeni.
  • Polițist: Vă rog frumos puneți masca că altfel veți coborî cu noi la următoarea stație. Vă invit cu noi și nu o să fie confortabil. Vă rog frumos respectați niște reguli.
  • Femeie: Niște reguli de botniță! De îmbotnițare!”
Urmăriți Impact.ro și pe