REACȚIE EXCLUSIVĂ

Atacul din SUA are și o eroină. O fetiță s-a salvat prefăcându-se moartă după ce se mânjise cu sânge: „A fost prezentă, a reacționat pe moment foarte bine”

Gabriela del Pupo 27.05.2022, 17:03
Atacul din SUA are și o eroină. O fetiță s-a salvat prefăcându-se moartă după ce se mânjise cu sânge: „A fost prezentă, a reacționat pe moment foarte bine”

Unul dintre copiii care a supraviețuit atacului armat de la o școală din Texas a dat dovadă de un calm ieșit din comun. Fetița de 11 ani și una dintre prietenele sale s-au prefăcut că sunt moarte în timpul atacului. Din păcate prietena sa a fost împușcată, iar fetița s-a folosit de sângele de lângă ea pentru a disimula mai bine faptul că a fost atacată.

„Miah a luat niște sânge și s-a murdărit cu el pentru a pretinde că a murit”

Miah Cerrillo a supraviețuit atacului comis de un adolescent de 18 ani, în timp ce 19 colegi și prieteni, dar și 2 profesori, au fost uciși. Fetița a ajuns mai târziu la școală pe 24 mai, pentru că a avut o programare la medic, potrivit NBC.

„Miah a luat niște sânge și s-a murdărit cu el pentru a pretinde că a murit. Cumnata mea mi-a spus că Miah și-a văzut prietena plină de sânge și că s-a murdărit cu sângele ei” spune mătușa fetei pentru aceeași publicație.

Impact.ro a stat de vorbă cu Bogdan Ionescu instructor de autoapărare care a declarat că și cei mici ar trebui pregătiți pentru situații dificile, nu doar părinții.

„A fost prezentă, a reacționat pe moment foarte bine, și cei mari se sperie. (Copiii) învață prin confruntare, prin imaginație. Imaginându-ne tot felul de scenarii devin familiare și atunci știm automat să reacționăm. În special cu cei mici tocmai chestiile astea le facem, autocontrolul, să nu riposteze atunci când este la școală, dar îi și învățăm atunci când sunt atacați de adulți necunoscuți, spre exemplu, să atace cât mai brutal posibil atunci. Dacă o fetiță de 8,9,10 ani este luată pe sus de un necunoscut e război, vă dați seama.” spune Bogdan Ionescu, instructor și președintele Federației de Krav Maga.

Foto captura NBC

„Nu aș spune că trăim într-o lume foarte violentă dar întotdeauna e bine să știi”

Acesta spune că spre deosebire de SUA, în țara noastră armele de foc nu sunt atât de des întâlnite iar cursurile de autoapărare nu se centrează foarte mult pe acest aspect. În schimb copiii din România se confruntă cu alte situații care pornesc de la bullying din partea altor copii până la a fi atacați de adulți cu obiecte periculoase.

„În România neavând așa de mult de-a face cu armele nu facem prea mult, mai degrabă obiecte contondente și cuțite. Tocmai bărbații sunt mult mai inconștienți în zilele noastre (vis a vis de autoapărare) sunt mult mai multe femei și copii care vin la cursuri decât bărbați. Nu aș spune că trăim într-o lume foarte violentă, e destul de sigură, chiar România este destul de sigură, dar întotdeauna e bine să știi.

Oamenii care sunt antrenați sunt mult mai pașnici, sunt mult mai prezenți, mult mai pregătiți pentru diferite probleme ale vieții. Tocmai prin antrenamentele astea învață și să se descurce când sunt sub presiune la școală, la job. ei tot să continue să-și urmărească țelul. Chiar am avut discuții cu niște băieți de 8, 9 ani, au pe unul la școală care îi înjură, așa și? Nu accepta injuriile și o să vezi că se întoarce la el, nu te afectează pe tine. Au înțeles și nu mai au nici o treabă cu acela de la școală.” mai spune instructorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...