VIDEO

Atentat în Israel, la doar 25 de kilometri de orașul în care va juca naționala României. Doi teroriști ISIS au început să tragă în oameni cu arme automate

Sorin Barbu 28.03.2022, 10:16
Atentat în Israel, la doar 25 de kilometri de orașul în care va juca naționala României. Doi teroriști ISIS au început să tragă în oameni cu arme automate

Tensiuni în Israel înaintea partidei amicale cu România. Orașul Hadera a fost scena unui atentat terorist. Doi bărbați au deschis focul în zona centrală, lângă mall. Au omorât două persoane și au rănit cinci, înainte să fie anihilați de forțele de securitate. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar imaginile s-au răspândit foarte repede.

Atentat înaintea partidei Israel- România

Pe 27 martie, cu două zile înaintea partidei amicale Israel- România, orașul Hadera a fost scena unor atacuri sângeroase. Doi teroriști ISIS au organizat un atentat în această localitate aflată la doar 25 de kilometri de orașul Netanya, care va găzdui partida naționalei conduse de Edi Iordănescu. Bărbații au fost echipați cu arme automate M16 au început să tragă în mulțime în zona centrală.

Au ucis doi oameni și au răniți alți cinci, care se aflau într-o stație de autobuz. Cei care și-au pierdut viața erau militari din trupele de grăniceri. Teroriștii încercau să ajungă la mall-ul din centrul orașului, dar au fost împușcați de forțele de securitate. Asupra lor s-au găsit mai multe arme, semn că planul lor era să ajungă într-o zonă aglomerată unde să omoare foarte mulți oameni.

Gruparea teroristă ISIS a revendicat acest atac, iar vestea că doi militari,în vârstă de 19 ani, au fost uciși a fost primită cu focuri de armă, de bucurie, în Palestina.

Naționala României a ajuns în Israel duminică seară, iar membrii Comitetului Executiv ai Federației Române de Fotbal aveau în plan o excursie la Ierusalim, dar acest incident i-a făcut să se răzgândească.

Lucrurile au fost foarte tensionate în Israel în ultimele zile. Pe 22 martie, un beduin israelian, care s-a dovedit susținător al grupării ISIS, a omorât patru oameni. Incidentul a avut loc în orașul Beer-Sheva, la 140 de kilometri de Netanya.

Partia Israel – România se va disputa marți, 29 martie, ora 20:45, stadion Netanya. Îm primul amical cu Edi Iordănescu pe banca, prima reprezentativă a fost învinsă de Grecia pe teren propriu.

Urmăriți Impact.ro și pe