Atac armat într-un parc din Atlanta. Șase persoane, printre care și un copil de 6 ani, au fost împușcate

Mihnea Tălău 08.08.2022, 11:26
Atac armat într-un parc din Atlanta. Șase persoane, printre care și un copil de 6 ani, au fost împușcate

Șase persoane au fost împușcate duminică seara după ce o ceartă a izbucnit în timpul unui meci de baseball într-un parc la sud-vest de centrul orașului Atlanta, statul Georgia, SUA, a anunțat poliția.

Un bărbat mort, un copil în stare critică, la spital

Dintre cele șase victime, una este un bărbat în vârstă de 30 de ani, care a murit după ce a fost trimis la spitalul Grady, în timp ce alta este un copil de 6 ani care se află în stare critică la un centru de îngrijire medicală pentru copii din cadrul spitalului Egleston, a declarat reporterilor șeful adjunct al Departamentului de Poliție din Atlanta, Charles Hampton Jr., potrivit Insider.

Restul victimelor sunt în stare stabilă, a adăugat el.

Oligarh ucrainean, gasit mort in conditii misterioase in Marea Britanie

Poliția solicită publicului informații despre atacator

Hampton a precizat că poliția nu a făcut până în prezent nicio arestare și cere publicului informații despre atacator.

„S-ar putea să fi fost doar un eveniment comunitar, doar că toată lumea s-a adunat. Deocamdată nu cunoaștem nicio relație între cele șase victime”, a declarat el pentru presă.

Împușcăturile au avut loc la ora 19.00 la Dunbar Recreation Center din parcul Rosa L. Burney, potrivit poliției.

Acesta nu este un loc pentru jocuri cu arme de foc, așa că îi rugăm pe toți să lase armele acasă. Așa cum am spus de nenumărate ori, le cerem cetățenilor doar să găsească o modalitate de a rezolva conflictele fără arme. Le cerem doar oamenilor să, știți, să se îndepărteze. Le cerem oamenilor să lase trecutul să fie trecut”, a mai declarat Hampton Jr.

Împușcăturile de duminică vin după alte câteva episoade legate de arme de foc în cursul săptămânii trecute în parcurile orașului Atlanta, inclusiv ceea ce poliția crede că este o crimă-sinucidere pe Merrits Avenue în Central Park și împușcarea mortală a unui bărbat în Wilson Mills Park.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...