Asul din mânecă al Elenei Udrea. Cum poate scăpa de restul dosarelor în care este cercetată. Detaliul dezvăluit de avocatul său

Elena Avramescu 11.06.2022, 08:32
Asul din mânecă al Elenei Udrea. Cum poate scăpa de restul dosarelor în care este cercetată. Detaliul dezvăluit de avocatul său

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat în cursul serii de vineri, la Antena 3, după decizia judecătorilor bulgari de extrădare în România a fostului ministru, condamnat în Dosarul Gala Bute, că justiția ar trebui să se facă după fapte. Mai mult, avocatul mai spune că Udrea ar putea săpa de celelalte dosare în care e cercetată ca urmare a decizie CCR în domeniul prescripției răspunderii penale.

Elena Udrea, la un pas să scape de celelalte dosare în care este cercetată

„Toate variantele care pot fi aplicate suite atent studiate. În dosarul Hidroelectrica s-ar fi prescris în 2023 fără decizia CCR. Sunt prescrise de mult, și în celălalt dosar.

Dincolo de ura care plutește în jurul doamnei Udrea, credeți că este normal ca singura persoană din România care face pușcărie pentru corupție să fie doamna Udrea? Eu cred cred că justiția trebuie făcută după fapte și nu după nume”, a spus avocatul.

La data de 8 iunie, Elena Udrea a fost adusă în cătușe în fața instanței, când a fost audiată și avocata Ingrid Mocanu, care a făcut mai multe declarații favorabile fostului ministru. Aceasta a vorbit și despre condițiile inumane din închisorile din România, însă a și adus acuzații justiției din România.

„Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria, de care nu am avut parte în România. Se fac presiuni și asupra justiției de aici, a spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curții de Apel. Dacă fac în Bulgaria presiuni, ce pot face în România!”, a spus aceasta, după audierile de la Curtea de Apel din Sofia.

Elena Udrea este acuzată că ar fi coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei au primit sume mari de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.

Se pare că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul fostului ministru, fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta. În plus, Udrea mai este acuzată că a silit și alți funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la Gala Bute, aducând astfel un prejudiciu important bugetului instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Elena Udrea este aparata de o armata de avocati
Elena Udrea

Elena Udrea le-a cerut magistraților să respingă extrădarea din cauza abuzurilor și încălcărilor de lege săvârșite împotriva ei, însă soarta nu a fost de partea ei, astfel că ieri, 10 iunie 2022, judecătorii bulgari de la Curtea de Apel de la Sofia au decis ca Elena Udrea să fie extrădată din Bulgaria în România, decizia fiind definitivă.

La scurt timp după ce judecătorii bulgari au pronunțat decizia referitoare la extrădarea ei, Elena Udrea a declarat că nu există justiție pentru ea nici în România și nici în Bulgaria.

„În data de 7 aprilie atunci când s-a dat sentința în România în cazul meu, doi judecători din completul care au dat această sentință au fot chemaţi la Parchetul General şi au fost amenințați cu pușcăria dacă nu dau sentința de condamnare în dosarul Gala Bute. În mod cert decizia împotriva mea s-a luat cu presiune. În zilele următoare veți afla cine a făcut presiuni”, a declarat Elena Udrea.

Imediat după, Elena Udrea a fost dusă înapoi în arestul poliției, unde va rămâne vreme de două luni. Curtea de Apel din Sofia va trimite mandatul înapoi în România în care anunță că l-au acceptat, iar Poliția Română are la dispoziție 10 zile ca să decidă cum o vor prelua din arestul bulgar.

Însă mai există două variante de repatriere a Elenei Udrea, una fiind ca Poliția bulgară să o escorteze până la granița cu România, unde va fi preluată de Poliția Română, iar cealalată ca fostul ministru să fie trimis cu avionul înapoi în țară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...