Astronautul Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, s-a însurat cu o româncă. S-a întâmplat în ziua în care a împlinit 93 de ani

Anca Manolica 21.01.2023, 11:10

Al doilea om care a pășit pe Lună s-a căsătorit pentru a patra oară. Legendarul astronaut Buzz Aldrin se iubea de ceva vreme cu o româncă și, chiar de ziua sa de naștere, acesta a decis să o ia de soție. Bărbatul, care a împlinit vineri, 20 ianuarie, 93 de ani, a făcut dulcele anunț pe rețelele sociale.

Astronautul Buzz Aldrin s-a căsătorit cu o româncă

Faimosul astronaut Buzz Aldrin a făcut un anunț special pe conturile sale de socializare. Acesta a dezvăluit faptul că s-a căsătorit cu partenera lui româncă, într-o mică ceremonie privată în Los Angeles, și a spus că sunt „la fel de entuziasmați ca niște adolescenți fugari”.

Al doilea om care a pășit pe Lună a ajuns, astfel, la al patrulea mariaj. Acesta a fost căsătorit cu Joan Ann Archer din 1954 până în 1974, cu Beverly Van Zile din 1975 până în 1978 și cu Lois Driggs Cannon din 1988 până în 2012. Cel de-al doilea om care a atins suprafața Lunii are trei copii, James, Janice și Andrew, cu prima soție, doamna Archer.

„La împlinirea vârstei de 93 de ani și în ziua în care voi fi onorat de „Legendele vii ale aviației”, am plăcerea de a anunța că eu și iubita și partenera mea de mult timp, Dr. Anca V Faur, ne-am căsătorit. Am fost uniți prin sfânta căsătorie într-o mică ceremonie privată în Los Angeles și suntem la fel de încântați ca niște adolescenți fugari.”, este mesajul pe care astronautul l-a postat pe pagina sa de Facebook, alături de două fotografii în care este alături de proaspăta soție.

Astronautul Buzz Aldrin s-a însurat cu o româncă
Astronautul Buzz Aldrin s-a însurat cu o româncă

Cine este soția faimosului bărbat

Anca Faur, în vârstă de 63 de ani, este originară din Deva, absolventă a Facultății  de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii din Timişoara, în 1983. A ales, însă, de mulți ani calea străinătății. Aceasta lucrează în prezent ca vicepreședinte executiv al Buzz Aldrin Ventures LLC, pe pagina sa de LinkedIn figurând că lucrează pentru această companie din 2019, notează Dailymail.

Ea are un doctorat în inginerie chimică de la Universitatea din Pittsburgh și, la un moment dat, a fost trezorier al Consiliului de afaceri pentru hidrogen din California.

Edwin Eugene Aldrin, Jr., cunoscut ca Buzz Aldrin, este un astronaut și inginer american, cunoscut pentru faptul că a fost al doilea om, după Neil Armstrong, coechipierul său, care a pășit pe suprafața Lunii. A fost pilot al modulului lunar al navei Apollo 11, în cadrul unei misiuni care a avut loc între 16 și 24 iulie 1969, în timpul căreia, pe 20 iulie, a coborât pe Lună.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...