Astăzi s-au împlinit 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină. Mesajul emoționant lăsat de colegii săi. Încă se cere să se facă dreptate

Mihai Roșoiu / 20.10.2020, 20:31
Astăzi s-au împlinit 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină. Mesajul emoționant lăsat de colegii săi. Încă se cere să se facă dreptate

Astăzi s-au împlinit 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină. Într-o fatidică noapte de 20 octombrie, tânărul agent de poliție suferea un accident nedrept și în urma căruia avea să-și piardă viața.

S-au împlinit 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină

Tânărul avea doar 28 de ani în momentul în care a plecat în ultima sa misiune de serviciu. Evenimentul a fost relatat pe larg de meass media, iar în centrul scandalului s-a aflat fostul ministru de Interne. În dosarul întocmit de DNA și trimis către justiție se arată cum s-a produs teribilul accident:

„În seara de 20 octombrie 2015, agentul de politie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulație pe o strada din municipiul București, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrala, consecință a unui traumatism cranio-cerebral și facial cu fractura craniana, leziuni care au cauzat decesul.

Astăzi s-au împlinit 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină
Astăzi s-au împlinit 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină

La momentul producerii accidentului, victima Gigina Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuință să”, arata DNA.

După cinci ani e la consumarea evenimentului tragic, colegii lui Bogdan au postat un mesaj impresionant pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

„De cinci ani așteptăm să vedem vinovații pedepsiți”

În postarea de pe rețele de socializare, colegii lui Bogdan vorbesc despre nedreptatea care continuă să planeze desupra cazului:

„Era seara zilei de 20 octombrie 2015, când colegul nostru Bogdan Gigină din cadrul Brigăzii Rutiere făcea parte din dispozitivul de însoțire a fostului ministru de interne Oprea Gabriel, care se deplasa la domiciliu. A fost ultima sa misiune aici pe pământ, iar din cauza aroganțelor și prerogativelor pe care și le-a însușit ex-ministrul, o familie își plânge acum copilul.

Astăzi s-au împlinit 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină
Astăzi s-au împlinit 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină

Trebuie să reiterăm faptul că ministrul Oprea și-a conferit, în mod discreționar, drepturi neprevăzute de cadrul legal, drepturi a căror exercitare a presupus punerea unor polițiști rutieri în situații de risc sporit, și totodată, a impus ca deplasarea echipajelor de poliție rutieră să se facă în regim de viteză sporită și cu un potențial ridicat de producere de evenimente rutiere, situație care a condus la decesul colegului nostru.

Astăzi comemorăm 5 ani de când colegul nostru , Bogdan Gigină a trecut în neființă în urma acelui tragic accident, sub privirile îngrozite ale colegilor săi. Sunt 5 ani în care familia, colegii și cei apropiați au așteptat în zadar ca cei care se fac vinovați de moartea acestuia, să răspundă în fața legii, însă mai e cale lungă până ce instanța se va pronunța în acest dosar.

Odihnește-te în pace, drag coleg!”.

Astăzi, când s-au împlinit 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină, apropiații și familia victimei continuă să aștepte dreptatea. Un caz, care a zdruncinat România, dar care nu a fost finalizat încă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI