Decizia luată de judecători în cazul morții lui Bogdan Gigină. Ce vor face cu Gabriel Oprea

Raluca Juncu 10.07.2020, 13:28
Decizia luată de judecători în cazul morții lui Bogdan Gigină. Ce vor face cu Gabriel Oprea

Curtea de Apel București a decis că Gabriel Oprea poate fi dat în judecată pentru moartea polițistului Bogdan Gigină. Decizia adoptată de instanță a confirmat definitiv rechizitoriul procurorilor DNA.

Se face dreptate în cazul morții polițistului Bogdan Gigină

Gabriel Oprea este dat în judecată la cinci ani de la producerea accidentului din 20 octombrie 2015, în care Bogdan Gigină, polițistul în vârstă de 28 de ani a murit în timp ce era parte din convoiul care îl însoțea pe fostul ministrul al Apărării Naționale. La momentul producerii accidentului rutier, Gabriel Oprea nu se deplasa în interes de serviciu, ci mergea către locuința sa.

Bogdan Gigină, polițistul decedat în convoiul lui Gabriel Oprea.
Bogdan Gigină, polițistul decedat în convoiul lui Gabriel Oprea.

În primă instanță, Tribunalul București a respins, în camera preliminară, contestațiile formulate de Gabriel Oprea, societatea General MPM Impex SRL și Petre Mazilu, patron al firmei. Potrivit rechizitoriului, accidentul rutier s-a produs ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale și a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activități (însoțire a ministrului de către polițiști rutieri în cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul celor din urmă), potrivit ziare.com.

„Accidentul rutier care a determinat decesul polițistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin s-a produs ca urmare a nerespectării, de către inculpații Oprea Gabriel (la acea dată ministru al afacerilor interne), Mazilu Petre (administrator și unic asociat al General MPM Impex SRL) și General MPM Impex SRL, a dispozițiilor legale și a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activități (activitatea de însoțire a ministrului de către polițiști rutieri în cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul celor din urmă”, se arată în comunicatul DNA, la data trimiterii în judecată.

Procesul a fost îngreunat și prelungit din cauză amânărilor invocate de Gabriel Oprea.  În luna iunie, la cel de-al doilea termen, Gabriel Oprea a cerut amânarea ședinței de judecată pe motiv că nu are avocat și trebuie să își găsească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI