Asistații social, protest în plină stradă când au fost puși la muncă. Scene fără precedent în România

Mihai Roșoiu / 04.11.2020, 15:49
Asistații social, protest în plină stradă când au fost puși la muncă. Scene fără precedent în România

Mai mulți asistați social au protestat în stradă, după ce au fost anunțați că trebuie să muncească. Scenele fără precedent în România au fost surprinse în municipiul Ploiești. Noul primar al urbei i-a anunțat pe cei care primesc indemnizații că vor fi nevoiți să vină la treabă. Vestea i-a luat prin surprindere pe asistații sociali, care au protestat în plină stradă când au fost puși la muncă.

Noul primar din Ploiești i-a pus pe asistații social la muncă

Angajații Primăriei din Ploiești au început curățenia de toamnă în oraș. Noul edil al municipiului prahovean a avut ideea să apeleze și la asistații sociali din urbe. Andrei Volosevici i-a anunțat pe aceștia că trebuie să se alăture programului de curățenie. În caz contrar, banii pe care aceștia îi încasau de la instituție nu vor mai ajunge la ei.

Informația s-a propagat rapid în rândul asistaților sociali, care au organizat un protest ad-hoc. Nemulțumiți de decizia primarului Volosevici, aceștia și-au arătat indignarea în mod public. Edilul a ieșit să discute cu protestatarii, cătora le-a explicat că legea îi permite să le sisteze indemnizațiile. Asta dacă nu vor participa la programul de curățenie a orașului.

Problema curateniei in Ploiesti poate fi rezolvata in viitor
Problema curateniei in Ploiesti poate fi rezolvata in viitor

Edilul intenționează să îi scoată la muncă pe asistații sociali alături de ceilalți angajați ai primăriei. Numai că oamenii nici nu vor să audă de așa ceva și i-au cerut socoteală lui Volosevici. Primarul a ieșit pentru a discuta cu oamenii adunați în stradă. În ciuda insistențelor asistaților social, liderul orașului a fost de înduplecat:

„ Primarul Andrei Volosevici a concluzionat la finalul discuţiilor că, în cazul în care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat care vor refuza să participe la acţiunile stabilite în cadrul Programului Curăţenie generală, acestora li se va restricţiona acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Municipiului Ploieşti, conform prevederilor legale în vigoare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploiești.

Asistații social au primit înștiințări acasă

Oamenii din oraș care trăiesc din banii încasați de la Primărie în fiecare lună au primit vestea săptămna trecută. Ei au fost anunțați că trebuie să se prezinte în locurile indicate de autorități și să lucreze alături de angajații de la Salubritate și Spații Verzi. Orașul Ploiești se confruntă de mai mult timp cu o problemă de igienizare. Odată ajuns în funcție, primarul Andrei Volosevici a decis să rezolve această situație.

Edilul a demarat un amplu program de curățenie, iar cei care primesc ajutoare sociale au fost cooptați să contribuie la activitățile specifice. Astfel, asistații au recurs la un protest în plină stradă, situație nemaiîntâlnită până în momentul de față în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI