Ascendent în Pești – ce înseamnă acest semn pentru cei născuți sub influența lui

Emanuela Pană 13.03.2021, 10:37

Pe lângă zodia propriu-zisă și compatibilitatea dintre semne, Ascendentul Zodiacal (ASC) reprezintă unul dintre cele mai populare subiecte de interes pentru cei pasionați de astrologie. Ascendentul se stabilește în funcție de intervalul orar al nașterii și se referă la personalitatea și tot ceea ce ține de planul individual al unei persoane. Află, în continuare, ce înseamnă să ai ascendent în Pești.

Ai ascendentul în Pești? Află ce îmseamnă

Așa cum arată și simbolul Peștilor, nativului cu ascendentul în acest semn îi place să se lase purtat de val, fiind cel mai sensibil și mai vulnerabil din tot zodiacul. Se află mereu în pericolul de a fi dominat, în special în interacțiunile cu cei mai puternici decât el, fiind lipsit de încrederea în forțele proprii.

Persoanele cu ascendentul în Pești sunt mai mereu visătoare și obișnuiesc să-și trăiască viața idealizând oamenii, situațiile și împrejurările, oferindu-le un aspect cu totul diferit față de realitate. De asemenea, ele sunt extrem de miloase, manifestând mereu compasiune, empatie și înțelegere, uneori chiar față de toată mizeria omenească.

Cel născut sub acest ascendent are tendința de a vedea lumea prin prisma opiniilor celorlalți, astfel că întâmpină dificultăți în a fi obiectiv. La fel de dificil este pentru el și să ia decizii. Este atât de flexibil și ușor adaptabil, încât nu vrea să-și facă planuri de viitor. De asemenea, nu își dorește să fie pus în ipostaza de a înfrunta realitatea. Pe scurt, preferă să nu dea ochii cu eșecul.

Nativul cu ascendent în Pești este predispus în autoexprimare la izbucniri emoționale, fapt ce complică înțelegerea clară a adevărului. Totuși, grație bunătății sale, acesta va beneficia de protecţie providenţială, pentru a nu cădea pradă evenimentelor neplăcute din viaţa lui sau a persoanelor din jurul său.

Citește și: Ascendent în Scorpion – ce înseamnă și care sunt punctele forte și slabe ale acestor nativi

Punctele forte și punctele slabe ale acestor nativi

Nativul cu ascendent în Pești se bucură de o formidabilă imaginație creatoare, fiind unul dintre marii artiști ai zodiacului. La baza tuturor realizărilor sale stau visele spontane și înțelegerea subtilă a lucrurilor. El are un mare potențial creator în orice domeniu artistic, fiind înzestrat cu un pronunțat talent muzical.

Ce înseamnă să ai ascendentul în Pești. Calități și defecte
Ce înseamnă să ai ascendentul în Pești. Calități și defecte

Cel născut sub ascendentul Pești se bucură de o perspicacitate mistică, menită să îl ajute să înțeleagă intuitiv natura umană. De asemenea, acesta se poate orienta către chestiuni spirituale sau filisofice, având o mare admirație față de educație, indiferent de nivelul la care el însuși a ajuns.

Este timid, retras și rezervat, ceea ce îl împiedică să scoată la iveală calitățile deosebite pe care le are, lăsând impresia unui om secretos. De asemenea, nativului cu ascendent în Pești îi place să treacă neobservat – un alt motiv pentru care nu poate fi apreciat la justa valoare.

De multe ori își neglijează propria persoană, fiind fericit atunci când se dedică altora, când munca sa este exclusiv în beneficiul celor din jur. Cu toate acestea, îi place să fie mai mult singur, retras, cu propriile gânduri și idealuri. Are așteptări mari de la propria persoană și de la ceilalți, însă, după cum spuneam și mai sus, nu are suficientă încredere în el.

Totodată, organizarea nu este tocmai punctul său forte. Tinde să petreacă o mare parte din timp în lumea viselor și a iluziilor, fapt pentru care are un program de-a dreptul haotic.

Acest nativ își trage puterile din romantism și trăiri sentimentale, iar pentru că tot am adus în discuție planul relațiilor, menționăm că individul cu ascendentul în Pești ar trebui să fie mai atent și mai susceptibil la tendința celorlalți de a profita de sensibilitatea și credulitatea lui.