De ce să pui oţet în fierul de călcat

Badea Violeta 24.09.2021, 16:24
De ce să pui oţet în fierul de călcat

Fierul de călcat este indispensabil pentru persoanele care doresc să aibă grijă de felul în care arată hainele lor. La fel ca orice aparat electrocasnic pe care îl utilizăm aproape zilnic, acesta trebuie curățat atât în interior, cât și în exterior. Iată de ce este indicat să pui oțet în fierul de călcat.

Ce se întâmplă dacă pui oțet în fierul de călcat

Lucrezi la birou și porți foarte des cămăși? Ei bine, atunci fierul de călcat este prietenul tău cel mai bun, fiindcă acest aparat te ajută să ai o ținută impecabilă. Însă, acest aparat, la fel ca și altele, trebuie curățat la o perioadă de timp, fiindcă doar așa îi vei prelungi viața și nu vei fi nevoit să cumperi altul nou.

Dacă locuiești într-o zonă în care apa este foarte dură, particulele de calcar se vor acumula în interiorul fierului de călcat și se vor forma cruste pe talpă, în boiler sau în rezervorul de apă.

De asemenea, aparatul electrocasnic nu va mai da același randament, ba chiar va deteriora țesăturile. Din fericire, depunerile de calcar pot fi eliminate foarte ușor prin metode extrem de simple și la îndemâna oricui.

Există un ingredient pe care-l folosim foarte des la prepararea diferitelor salate și este imposibil să nu-l avem acasă. Ei bine, oțetul, căci despre el este vorba, te poate ajuta să scapi de această problemă înainte de a te apuca să arunci banii pe tot felul de produse anti-calcar.

Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi acest lichid în rezervorul fierului de călcat, să-l setezi la temperatura maximă și să apeși pe butonul de aburi circa 5-10 minute, pâna se evaporă tot oțetul. Ulterior, procedura se repetă, dar cu apă.

Otet in fierul de calcat
Otet in fierul de calcat

Alte întrebuințări uimitoare ale oțetului

– elimină grăsimea de pe cuptorul cu microunde – adaugă o cană de apă și un sfert de cană de oțet într-un vas și amestecă bine. Pornește cuptorul la temperatura maximă, timp de circa cinci minute, apoi lasă-l la răcit in interior. Când lichidul e rece, înmoaie un burete cu această soluție și șterge cuptorul cu microunde în interior;

– curăță termosul – adaugă apă caldă, un sfert de cană de oțet și o lingură de boabe de orez. Pune capacul și agită-l, apoi clătește.

– elimină tapetul de pe perete – adaugă o cană de apă și una de oțet într-un vas, apoi amestecă bine. Stropește tapetul cu această soluție, apoi răzuiește-l cu o racletă.