Așa albești cada în doar un sfert de oră. Trebuie să folosești două produse pe care le ai în bucătărie

Beatrice Dumitru 05.02.2023, 08:06
Așa albești cada în doar un sfert de oră. Trebuie să folosești două produse pe care le ai în bucătărie

Păstrarea casei curate necesită efort și timp, dar cu metodele și produsele potrivite poți face acest lucru fără a avea prea multe bătăi de cap. Toate zonele casei trebuie să fie curate din motive de sănătate și igienă, în special baia. De exemplu, este esențial să cunoaști cele mai bune metode pentru curățarea căzii. Sunt două produse pe care le ai în bucătărie.

Soluția cu care poți albi cada

Uneori se poate acumula multă murdărie pe cadă din cauza excesului de umiditate sau a reziduurilor de săpun acumulate. Află cum să cureți o cadă foarte murdară fără să pierzi mult timp. Ai nevoie doar de o pastă universală pe care o poți prepara acasă din două produse ieftine, cu care poți îndepărta și petele galbene de pe cadă și de pe chiuvetă, dar curăță și robinetele, care vor străluci.

Indiferent dacă trebuie să îndepărtezi depunerile sau petele de rugină de pe cadă apelează la bicarbonatul de sodiu. Într-un bol mare pune câte cinci linguri de bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen, iar pasta cu o consistență lichidă se aplică pe suprafața căzii sau a chiuvetei. Las-o să acționeze 15 minute, apoi ștergi cu un burete umed și clătești.

Așa albești cada în doar un sfert de oră. Trebuie să folosești două produse pe care le ai în bucătărie
Cada îngălbenită se poate curăța în 15 minute.

Cum se curăță o cadă murdară cu oțet

Vrei să albești cada din baie și nu știi cum? Este simplu. Trebuie doar să amesteci aceeași cantitate de apă caldă și otet. După ce ai făcut soluția, pune-o într-o sticlă cu pulverizator și agită înainte de folosire. Aplică amestecul pe zonele cele mai murdare și așteaptă 15 minute ca să-și facă efectul. Cu ajutorul unui burete, o perie sau o cârpă cu microfibre frecă zonele murdare, apoi clătește cu apă curată. Dacă mai observi pete care nu au dispărut, repetă procesul.

Folosește acid citric

Utilizarea acidului citric este o altă opțiune pentru îndepărtarea petelor de pe cada foarte murdară. Cum se procedează? Toarnă un pachet cu pulbere de acid citric într-un pahar plin cu apă și amestecă bine. Înmoaie un burete în amestec și freacă toată suprafața murdară, iar pentru a obține efectul dorit trebuie să aștepți cel puțin 20 de minute după aplicare.
Apoi clătește cada cu apă caldă și din abundență.

Sarea, bună pentru a curăța cada

Sarea și oțetul sunt un remediu eficient pentru îndepărtarea depunerilor de pe cadă. Amestecă aceste două ingrediente și aplică soluția pe cele mai murdare zone. Poți folosi sare și apă, cu mai multă sare decât apă sau pentru a spori efectul pune sare și oțet, cu mai multă sare decât oțet. Aplică amestecul frecând suprafața cu o perie sau un burete și aștepti câteva minute pentru a-și face efectul, iar apoi clătești bine cu apă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...