EXCLUSIV

Artiștii români, stabiliți în străinătate, fac dezvăluiri despre restricțiile din țările de adopție. Rona Hartner: ”În Franța, nu ai voie să dai mâna în biserică!”. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 07.10.2021, 20:12
Artiștii români, stabiliți în străinătate, fac dezvăluiri despre restricțiile din țările de adopție. Rona Hartner: ”În Franța, nu ai voie să dai mâna în biserică!”. EXCLUSIV

În România s-au înregistrat peste 14.000 de noi cazuri de infecție cu coronavirus, însă situația rămâne delicată pe toate meridianele. Vedetele noastre, Rona Hartner, Mihai Onilă, Dragoș Dolănescu, Silvia Lăuneanu și Gina Pătrașcu, stabilite în Franța, Belgia, Costa Rica, America și Germania, s-au transformat pentru o zi în reporteri-corespondenți, și au transmis, în exclusivitate pentru impact.ro, date importante privind restricțiile din țările de adopție, multe aflate în zona roșie.

Vedetele stabilite în străinătate stau cu sufletul la gură pentru cei dragi, rămași acasă, unde situația a devenit alarmantă, conform ultimelor date, și respectă întocmai regulile impuse, în pandemie, în țările de adopție. Din Franța, Belgia, Costa Rica, America și Germania, artiștii români ne-au oferit date importante, ca niște adevărați reporteri.

Rona Hartner, din Franța: ”În biserică nu avem voie să dăm mâna”

Rona Hartner este stabilită de peste 15 ani în Franța, țară aflată în zona verde. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 4.946 cazuri confirmate (cu o rată de incidență de 1.3, la 1.000 de locuitori) și 34 de decese. Celebra actriță ne-a vorbit despre situația din țara de adopție, unde, încet-încet, lucrurile par să se mai relaxeze:

”În biserică nu avem voie să dăm mâna, trebuie să păstrăm distanța de peste doi metri peste tot. Afară, pe stradă, nu se poartă mască, nu este nevoie, pentru că 70% din populație s-a vaccinat, aceasta este situația în Franța. Iar la teatru trebuie să prezinți dovada că te-ai vaccinat sau testul negativ, valabil 72 de ore. Eu m-am vaccinat, sper să mă protejeze, atât pe mine, cât și familia”.

Artistii romani, stabiliti in strainătate, fac dezvaluiri despre restrictiile din tarile de adoptie. Rona Hartner: ”In Franta, nu ai voie sa dai mana in biserica!”. EXCLUSIV
Dragos Dolanescu si Mihai Onila

Mihai Onilă, din Belgia: ”S-a renunțat la mască și se țin nunți!”

Mihai Onilă locuiește de șapte ani în Belgia, țară aflată în zona galbenă, cu o rată de incidență de 2.4, la 1.000 de locuitori. În ultimele 24 de ore, în această țară au fost raportate 1.730 cazuri confirmate și 8 decese. Solistul trupei AXXA ne-a relatat despre situația de acolo:

”În zona flamandă, s-a renunțat la obligativitatea de a purta mască. De vaccinat nu m-am vaccinat, am trecut prin boală, anul trecut, în noiembrie. Școala, deocamdată, se face, dar presimt că situația se va schimba, iar copiii vor reveni la cursurile online pentru că deja li s-a făcut instructajul.

Se țin nunți. La tv mă uit rar și în special la ceva ce mă binedispune așa că sunt deconectat de la sursele de stres 100% !”.

Gina Pătrașcu, despre situația din Germania: ”Se respectă regulile de protecție, nu ca în România!”

Solista Gina Pătrașcu este stabilită în Germania, țară aflată în zona verde. În ultimele 24 de ore au fost raportate 11.644 cazuri confirmate  (rata de incidență fiind de 1.4, la 1.000 de locuitori) și 68 de decese. Artista susține, pentru impact.ro, că românii sunt cu mult mai relaxați privind măsurile de protecție, decât germanii, ba chiar s-a speriată când s-a urcat într-un taxi, în București, iar șoferul nu purta mască:

”Vinerea trecută, când am plecat din Germania, spre România, în avion ni s-au dat niște formulare, ca, în caz că cineva ar fi bolnav, să aibă de unde să ne găsească, să se ia măsuri. Nu știu de ce le-am completat dar nu ni le-a cerut nimeni, le am în geantă. Cei cu vaccinul trecem foarte repede, ceilalți se duc la alte cozi.

Eu am un carnet cu vaccin și acte doveditoare. În Germania se respectă cu strictețe regulile, aici, în România, m-am și speriat. Am urcat într-un taxi din București, iar șoferul nici nu purta mască, deși transportă zeci de persoane zilnic!”.

Dragoș Dolănescu, deputat din Costa Rica: ”Vrem să ajungem la o rată de vaccinare de 80%”

Dragoș Dolănescu ne-a vorbit despre situația din Costa Rica, aflată în zona roșie, cu o rată de incidență de 7.1 la 1.000 de locuitori.

”Aici, copiii fac școală online, dar merg și la cursuri, la sediu, alternează perioadele. Da, se poartă mască pe stradă, în magazine și la locurile de muncă. Avem o rată de vaccinare de 67%, dar vrem să ajungem la 80%. Lumea se ferește, respectă regulile. Au murit, în pandemie, peste 5.000 de persoane”.

Silvia Lăuneanu, despre situația din SUA: ” Nu mai lăsau oameni nevaccinați în restaurante, teatre”

Solista Silvia Lăuneanu ne-a vorbit despre situația din Statele Unite ale Americii, situată în zona roșie, cu o rată de incidență de 6.0, la 1.000 de locuitori. Ea deține un apartament în New York:

”Acolo se impunea vaccinul, în urmă cu câteva luni. Chiar se discuta vaccinarea elevilor, înainte de redeschiderea școlilor, pe 13 septembrie. În august, deja existau restricții și nu mai lăsau oameni nevaccinați în restaurante, teatre. Din câte știu rata de vaccinare e ridicată.

Aproape toți cunoscuții mei s-au vaccinat, încă de la primele doze apărute. E puțin diferită mentalitatea, din punctul ăsta de vedere. Școlile au în momentul ăsta cursuri cu prezență fizică, dar au și varianta online”.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...