Armata SUA a doborât presupusul balon-spion al Chinei. Joe Biden a dat ordinul personal

Stan Filon 04.02.2023, 23:49
Armata SUA a doborât presupusul balon-spion al Chinei. Joe Biden a dat ordinul personal

Armata Statelor Unite ale Americii a doborât presupusul balon-spion al Chinei, la ordinul președintelui american Joe Biden. Ordinul a fost dat de șeful statului încă de miercuri, însă a fost amânată pentru ca balonul să ajungă într-o zonă unde să poată fi doborât în siguranță.

Armata SUA a doborât presupusul balon-spion al Chinei

Așadar, criza balonului chinezesc bănuit de americani că ar fi fost o metodă de spionaj pare că s-a încheiat. Armata americană a doborât balonul la ordinul președintelui Joe Biden. Acesta le-a spus reporterilor că dăduse ordinul încă de miercuri, însă decizia a fost amânată pentru a se alege un moment cât mai sigur.

„Miercuri, când am fost informat despre balon, am ordonat Pentagonului să îl doboare. Chiar miercuri, cât mai devreme posibil. Ei au decis, pentru a nu provoca pagube la sol, că cel mai bun moment ar fi când va ajunge deasupra apei. La o limită de 12 mile (19,3 kilometri n.r.). L-au doborât cu succes şi vreau să felicit aviatorii pentru ce au făcut”, a spus preşedintele Joe Biden. Întrebat ce sfat a primit din partea consilierilor militari, Biden a răspuns: „Le-am zis să tragă în el. Ei mi-au zis: să aşteptăm locul cel mai sigur pentru a face asta”.

Balonul a fost doborât deasupra Oceanului Atlantic

Se pare că armata americană a doborât balonul deasupra Oceanului Atlantic, pe coasta de est a ţării. Acţiunea a fost filmată de un amator, care a postat imaginile pe reţelele de socializare.

Balonul problematic a început să facă valuri de când a fost văzut prima dată din statul Montana, la începutul săpămânii. Înainte de a fi doborât, Administraţia Federală pentru Aviaţie a emis un ordin ca avioanele civile să rămână la sol pe aeroporturile din Wilmington, statul Carolina de Nord, Charleston din statul Carolina de Sud şi Myrtle Beach din statul Carolina de Sud.

Din motive de siguranță, spaţiul aerian a fost restricţionat deasupra localităţii Myrtle Beach „pentru sprijinirea efortului de securitate al Departamentului Apărării”. Potrivit unui oficial citat de CNN, armata urmează acum să recupereze balonul.

China a spus că balonul, observat deasupra statului Montana, este doar o „navă civilă” care a deviat de la ruta planificată, dar SUA a suspectat că balonul ar fi, de fapt, un dispozitiv de „supraveghere la înaltă altitudine”.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...