Armata israeliană a început să tragă cu artileria în Liban. Războiul pare că se extinde în Orientul Mijlociu

Nicu Stan 20.05.2021, 08:52
Armata israeliană a început să tragă cu artileria în Liban. Războiul pare că se extinde în Orientul Mijlociu

Armata israeliană a început să tragă cu artileria în Liban. Războiul pare că se extinde în Orientul Mijlociu. Toate detaliile, disponibile în articolul de mai jos.

Războiul se extinde în Orientul Mijlociu. Libanul s-a bombardat reciproc cu Israelul

Războiul se extinde în Orientul Mijlociu după ce armata israeliană a început să bombardeze Libanul.

Astfel, Israelul a anuntat miercuri, 19 mai, că lansează tiruri de artilerie către sudul Libanului, după lansarea a patru rachete de pe teritoriul libanez către teritoriul israelian, informează AFP.

Joe Biden i-a cerut lui Benjamin Netahyahu sa incheie un acord cu Fasia Gaza
Joe Biden i-a cerut lui Benjamin Netahyahu sa incheie un acord cu Fasia Gaza

Patru rachete a lansat Libanul către Israel

„Patru rachete au fost trase din Liban catre teritoriul israelian. Scutul antiracheta Iron Dome a interceptat una, iar alte trei probabil au cazut pe terenuri goale”, a anuntat Tsahalul (armata israeliana).

După ce Libanul a lansat rachetele spre Israel, armata israeliană a ripostat și ea bombardând anumite ținte.

Israelul a lansat și el rachete spre Liban

„Ca represalii, artileria noastra a vizat tinte pe teritoriul libanez”, mai anunșă armata israleiană.

Pe de altă parte, Palestina anunță că în câteva zile focurile vor înceta. Un înalt oficial al Hamas a declarat miercuri că se aşteaptă ca Israelul şi militanţii din Gaza să ajungă la un armistiţiu care să pună capăt violențelor de la granițe.

Hamas se așteaptă la încetarea focului

“Cred că eforturile în curs privind încetarea focului vor avea succes. Mă aştept să se ajungă la o încetare a focului într-o zi sau două, iar încetarea focului se va face pe baza unui acord reciproc”, a declarat Moussa Abu Marzouk, înalt oficial al Hamas, într-un interviu acordat televiziunii libaneze al-Mayadeen, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, 7 palestinieni, dintre care un bărbat cu dizabilităţi, nevasta lui însărcinată şi fiica lor de 3 ani, au murit miercuri în atacurile israeliene asupra Fâşiei Gaza. De asemenea, o a opta victimă a decedat ca urmare a atacurilor israeliene.

Câți morți sunt în Palestina

Aceşti opt ultimi decedați face ca bilanțul total al morților din partea palestinienilor ucişi în enclava Gaza, în urma escaladării violenţelor israeliano-palestiniene, să ajungă la 227.

De asemenea, președintele SUA, Joe Biden, l-a sunat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu. I-a spus acestuia că așteaptă să aibă loc o reducere semnificativă a operațiunilor militare, pentru a deschide astfel calea către o înțelegere.

Ce a vorbit Joe Biden cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu

Președintele Biden a vorbit astăzi cu premierul Netanyahu. Cei doi lideri au avut o discuție amănunțită despre evoluția evenimentelor din Gaza, despre progresele făcute de Israel în anihilarea capacităților de atac ale Hamas și ale altor elemente teroriste și despre eforturile în desfășurare pe plan diplomatic depuse de guverne regionale și de Statele Unite. Președintele i-a transmis prim-ministrului că așteaptă o dezescaladare semnificativă azi, în vederea unui acord de încetare a focului”, informează un comunicat al Casei Albe.

Urmăriți Impact.ro și pe