Armata britanică a făcut publică harta invaziei Ucrainei. Pe unde ar intra militarii ruşi

Nicu Stan, Adrian Dumitru 17.02.2022, 23:47
Armata britanică a făcut publică harta invaziei Ucrainei. Pe unde ar intra militarii ruşi

Armata britanică a făcut publică harta invaziei Ucrainei. Pe unde ar intra militarii ruşi în cazul în care Vladimir Putin ar ordona atacul. Ministerul Apărării din Anglia a întocmit harta invaziei rusești, iar imaginea a fost publicată pe contul oficial de Twitter al departamentului de apărare de la Londra.

Ministerul Apărării de la Londra a făcut o hartă a invaziei Rusiei în Ucraina. Cum ar putea acționa Vladimir Putin

Harta făcută de ministerul Apărării britanic, intitulată „Posibila axă de invazie a președintelui Putin”, prezintă o diagramă care arată fazele ofensivei forțelor terestre ruse în Ucraina.

Prima fază ar include invazia Kievului și a regiunii Dnepr, dinspre Crimeea, de-a lungul coastei Mării Azov. De asemenea, de pe teritoriul Belarusului trupele lui Vladimir Putin vor înainta direct către capitala Kiev. A doua fază prevede deplasarea de la Dnepr la Vinniţa, dar şi dinspre Crimeea către Odesa.

Asa arata harta invaziei rusesti in Ucraina, facuta de ministerul Apararii de la Londra
Asa arata harta invaziei rusesti in Ucraina, facuta de ministerul Apararii de la Londra

Rusia are multă armată lângă Ucraina

„Rusia menține lângă Ucraina o prezență militară semnificativă, cu ajutorul căreia este posibil să se efectueze o invazie surpriză„, a scris departamentul britanic într-un comentariu care însoţeşte harta.

Înainte asta, ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a vorbit şi ea despre semne ale unei invazii „iminente” a Rusiei în Ucraina. Aceasta a adăugat, în plus, că secretarul de stat american Anthony Blinken va veni cu un plan de reducere a tensiunilor din Europa într-o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

SUA nu cred în retragerea armatei anunțată de Rusia

Astăzi, Statele Unite au anunţat că nu cred în retragerea trupelor ruse de la granița cu Ucraina, Vladimir Putin stabilind o nouă dată de invazie, respectiv 20 februarie. Michael Kofman, expert în forţele armate ruse, a precizat că acţiunile trupelor ruse după încheierea exerciţiilor comune cu Belarus, la această dată, vor ajuta la înţelegerea adevăratelor intenţii ale Rusiei.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seară, după întâlnirea cu liderii UE pe tema Ucraina că țara noastră este pregătită pentru orice, inclusiv pentru un eventual flux de migranți care va veni din Ucraina dacă se va ajunge la un conflict armat.

România, pregătită să ia orice măsură

„Astăzi am venit la Bruxelles, unde am avut o întâlnire în format Consiliul European dedicată situației de la granița Ucrainei cu Rusia, o problemă pe care noi ne preocupă foarte mult, dar și pe ceilalți evident. A fost o întâlnire scurtă, fiindcă am avut summit-ul (UE-Africa – n.red.). A fost o întâlnire foarte bună.

Cea mai importantă concluzie din întâlnire pe Ucraina și flancul estic a fost că trebuie să rămânem uniți și în eforturile diplomatice, economice și suntem între timp pregătiți să luăm orice măsură se impune împreună, atunci când situația în teren se schimbă. Orice se va întâmpla, vom reacționa adecvat împreună. Este cel mai important și cel mai puternic mesaj”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe