Arma pe care străinii o vor cel mai mult de la țara noastră. E cu adevărat deosebită

Ioana Bucur 28.07.2022, 19:15
Arma pe care străinii o vor cel mai mult de la țara noastră. E cu adevărat deosebită

România este pe cale să devină un jucător important în industria de armament. Aceasta este arma pe care străinii o vor cel mai mult de la țara noastră. Este la un pas să fie fabricată în totalitate la noi și ar putea fi câștiga mai multe programe de înzestrare demarate de câteva state europene. Anunțul făcut de Ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Arma fabricată la noi în țară ce a stârnit interesul străinilor

Țara noastră este la un pas să devină un jucător important în pe plan european, o dovadă că „industria de apărare din România face pași reali într-o economie competitivă”, a precizat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Oficialul a vorbit, într-un interviu acordat televiziunii publice, despre contrucția Pirahna 5, blindate românești pentru care Uzina Mecanică București va integra toral procesul de fabricație. Acestea au deja trei potențiali clienți în rândul statelor din regiune.

„Am acordat, astăzi, un interviu pentru Ştirile TVR în care am vorbit despre construcția de Pirahna 5, la Uzina Mecanică București, în parteneriat cu General Dynamics, un proiect care demonstrează că industria de apărare din România face paşi reali într-o economie competitivă.

Uzina Mecanică Bucureşti a livrat deja 64 de transportoare, urmând ca pânâ la sfârșitul anului să fie gata alte 26, ce vor ajunge în bazele militare ale MApN.

Proiectul continuă cu al doilea contract care prevede construcția a încă 133 de transportoare care au fost solicitate în acceaşi comandă.

Pentru acest joint-venture, UMB se pregăteşte să suplimenteze personalul cu încă 100 de persoane”, a scris, pe Facebook, Florin Spătaru.

Arma pe care străinii o vor cel mai mult de la țara noastră. E cu adevărat deosebită

„Tot produsul, inclusiv carcasa metalică, se va realiza în România”

Până acum, blindatele Pirahna 5 erau fabricate într-un procent destul de mare în Elveția, fiind doar montate în România, în parteneriat cu General Dynamics – gigantul maerican din industria de armament.

„Tot produsul, inclusiv carcasa metalică, se va realiza în România”, susţine Florin Spătaru în interviul pentru TVR.

Potrivit unor surse din domeniu, mai multe țări din regiune ar fi interesate de achiziționarea blindatelor Pirahna 5, printre care se numără Slovacia.

România are șanse mari să încheie un contract cu Bulgaria, ce ar putea fi pus la punct chiar zilele acestea, când oficiali de la Sofia vor veni în București. Potrivit unor surse, bulgarii ar vrea să cumpere cel mult 150 de blindate Piranha V fabricate în România, pentru care ar putea plăti în jur de 823 de milioane de dolari. Discuții, în fază preliminarii, se poartă și cu Cehia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...