Arma pe care Rusia a testat-o cu succes. Vladimir Putin deja s-a lăudat în fața lumii

Badea Violeta, Ozana Mazilu 24.12.2021, 21:47
Arma pe care Rusia a testat-o cu succes. Vladimir Putin deja s-a lăudat în fața lumii

Rusia și-a testat cele mai noi arme! Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat vineri, 24 decembrie, că a efectuat un test reușit cu o armă în cursul nopții trecute. Aceast tip de armă a fost descris de Moscova ca „invizibil”. Iată despre ce este vorba. Experții și oficialii occidentali vor avea motive reale de îngrijorare!

Vladimir Putin a făcut anunțul! Rusia a testat o nouă armă

Președintele rus, Vladimir Putin, este extrem de mândru de noua sa reușită! În urmă cu câteva momente, acesta a anunțat că Rusia a efectuat cu succes mai multe rachete hipersonice Zirkon.

Este vorba despre un tip de armă descris de Kremlin drept „invizibil” și care se află în centrul unei curse a a înarmării între puterile militare majore ale lumii.

„În această noapte, la primele ore ale zilei, a fost efectuat un tir cu o salvă a sistemului hipersonic Zirkon”, a dezvăluit preşedintele rus.

Vladimir Putin a făcut acest anunț în cadrul unei reuniuni guvernamentale transmise de un cunoscut post de televiziune din Rusia.

Vladimir Putin
Vladimir Putin

„Este un mare eveniment pentru ţară”

Vladimir Putin a anunțat că testul a fost unul reușit. De asemenea, președintele rus spune că această operațiune reprezintă un important eveniment pentru țară.

„Este un mare eveniment pentru ţară şi o etapă semnificativă pentru întărirea securităţii Rusiei şi a capacităţilor sale de apărare”, a spus liderul de la Kremlin, fără a da, însă, alte detalii.

Este pentru prima dată când Moscova anunţă lansarea mai multor rachete Zirkon, conform unor publicații din Rusia. Prima lansare oficială a unei rachete Zircon a avut loc în luna octombrie a anului 2020.

Ulterior au mai avut loc și alte teste. Acestea s-au desfășurat în zona arctică rusă, mai ales de pe fregata Amiral Gorşkov şi de un submarin imersat. Cel mai recent test cu o astfel rachetă avusese loc pe data de 16 decembrie.

Amintim faptul că Rusia se află în conflict cu occidentalii, mai ales cu SUA. În acest context, rușii au făcut tot mai multe anunțuri privind punerea la punct de noi arme. Toate acestea au fost prezentate de Vladimir Putin ca fiind „invincibile”, așa a fost descrisă Zirkon.

Această rachetă are o rază maximă de acţiune de circa 1.000 km și urmează să echipeze navele de suprafaţă şi submarinele flotei ruse.

Primele rachete hipersonice din noua generaţie Avangard, capabile să atingă viteza de Mach 27 şi să schimbe direcţia şi altitudinea, au intrat în serviciul armatei ruse în urmă cu doi ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...