Argentina s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal. Scorul fabulos cu care a eliminat Croația

Beatrice Dumitru 14.12.2022, 00:03
Argentina s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal. Scorul fabulos cu care a eliminat Croația

Argentina este prima finalistă a Campionatului Mondial 2022 după ce a învins Croația, într-o reeditare a duelului din grupele turneului final din 2018. Aunci cei care au mers mai departe au fost jucătorii croați. Argentina lui Messi va juca în ultimul act al competiției cu Franța sau Maroc.

Argentina, prima finalistă a Campionatului Mondial 2022

Leo Messi a fost cel mai bun jucător al semifinalei cu Croația și sud-americanii au controlat jocul de la început până la final. Argentina s-a calificat în finala Campionatului Mondial 2022, aceasta fiind a șasea finală de Cupă Mondială din istoria „Pumelor”, care au două trofee cucerite, în 1978 și în 1986.

Argentina a învins Croația cu scorul de 3-0 prin golurile marcate de Leo Messi, din penlty, și dubla lui Julian Alvarez, care a ajuns la patru reușite la această ediție a Campionatului Mondial. La cei 22 de ani ai săi, Julian Alvarez, atacantul lui Manchester City, a devenit cel mai tânăr jucător care înscrie de două ori într-o semifinală sau într-o finală a Cupei Mondiale, după Pele în 1958.

Argentina s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal. Scorul fabulos cu care a eliminat Croația
Leo Messi a fost desemnat jucătorul meciului cu Croația. Sursa foto: Twitter

Leo Messi, cel mai bun marcator argentinian din istoria Campionatelor Mondiale

Leo Messi a marcat al cincilea gol în competiția din Qatar, și al 16-lea pentru Argentina în acest an, și l-a depășit pe Batistuta ca cel mai bun marcator argentinian din istoria Campionatelor Mondiale. Starul lui PSG va avea ocazia în finala de duminică, la 35 de ani, să cucerească titlul mondial pentru prima dată în carieră. La finalul partidei, Messi fost desemnat omul meciului.

Mă simt foarte bine de când am ajuns aici. Am pierdut la început cu Arabia Saudită, dar le-am cerut oamenilor să aibă încredere în noi, pentru că știam ce putem. Acest grup este nebun! Am reușit să ajungem în finală și acum ne bucurăm de asta. Adevărul este că îmi trec multe lucruri prin cap, sunt foarte entuziasmat. Să văd toți acești oameni și familia mea la Campionatul Mondial a fost incredibil. Acum mă gândesc la familie, familia este cel mai important lucru pentru mine. Ne-a fost foarte greu, dar astăzi am trăit ceva spectaculos”, a spus Leo Messi.

În finala turneului final, pe 18 decembrie, Argentina va juca împotriva învingătoarei din meciul Franța – Maroc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...