Argentina riscă să fie pedepsită pentru gestul deplasat de la Cupa Mondială. FIFA a deschis o anchetă

Ioana Bucur 14.01.2023, 10:58
Argentina riscă să fie pedepsită pentru gestul deplasat de la Cupa Mondială. FIFA a deschis o anchetă

Gestul scandalos al portarului Emiliano Martinez din timpul ceremoniei finale ar putea aduce amenzi uriașe naționalei. Argentina riscă să fie pedepsită pentru momentul deplasat de la Cupa Mondială. FIFA a deshis o anchetă cu privire la incident. Ce au transmis reprezentanții instituției și cum se apără sportivul.

Argentina ar putea fi amendată din cauza portarului Emiliano Martinez

Victoria spectaculoasă a Argentinei în fața naționalei Franței, în urma unui meci ce va intra în istoria acestui sport, a fost prilej de sărbătoare nu doar pentru susținătorii care au mers până în Qatar pentru a-și susține jucătorii din tribune, dar și pentru milioanele de conaționali rămași acasă.

În timpul ceremoniilor de final de la Cupa Mondială, Emiliano Martinez s-a lăsat purtat de val și a făcut un gest obscen, punându-și trofeul pentru cel mai bun portar în dreptul zonei intime.

Incidentul deplasat ar putea atrage amenzi uriașe pentru Federația de Fotbal din Argentina, reprezentanții FIFA anunțând deschiderea unei anchete.

Martinez și-a explicat reacția, spunând că gestul a fost făcut „pentru francezii care mă huiduiau, mândria nu funcţioneză cu mine”.

„Am suferit mult. Ne gândeam că avem jocul sub control, dar ei au reuşit să revină. A fost un meci foarte complicat. Ne era menit să suferim. Adversarii au avut o ultimă ocazie de a câştiga şi din fericire am putut opri mingea.

Este momentul la care am visat mereu, nu am cuvinte. Îi dedic familiei mele victoria”, a spus jucătorul, imediat după câștigarea Cupei Mondiale. potrivit L’Equipe.

Emiliano Martinez a câștigat trofeul Mănușa de Aur
Emiliano Martinez a câștigat trofeul Mănușa de Aur

Anunțul făcut de FIFA

În ciuda explicațiilor oferite de portar, FIFA merge înainte cu ancheta împotriva Federației Argentiniene de Fotbal pentru posibile încălcări ale articolelor 11 (Comportament jignitor și încălcări ale principiilor de fair-play) și 12 (Comportament nepotrivit al jucătorilor și al oficialilor) din Codul Disciplinar al FIFA, dar și al articolului 44 din Regulamentul Cupei Mondiale din Qatar.

„Comisia de Disciplină FIFA a deschis o anchetă împotriva Federației Argentiniene de Fotbal pentru posibile încălcări ale articolelor 11 (Comportament jignitor și încălcări ale principiilor de fair-play) și 12 (Comportament nepotrivit al jucătorilor și al oficialilor) din Codul Disciplinar al FIFA, dar și al articolului 44 din Regulamentul Cupei Mondiale din Qatar, în timpul meciului Argentina – Franța”, potrivit comunicatului FIFA.

Vineri, 13 ianuarie 2023, după aproape o lună de la finala Cupei Mondiale, FIFA a anunțat sancțiuni pentru echipele naţionale din Serbia, Mexic şi Ecuador. Proceduri disciplinare au fost deschise și împotriva naționalei Croației.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...