Ard pădurile planetei. Incendii similare celor din Brazilia au izbucnit și în Africa: dezastrul surprins de NASA – FOTO

Alexandru Ioanid 27.08.2019, 17:07
Ard pădurile planetei. Incendii similare celor din Brazilia au izbucnit și în Africa: dezastrul surprins de NASA – FOTO

Brazilia și Bolivia nu sunt singurele zone de pe planetă unde zeci de mii de hectare de pădure ard de câteva zile. Imaginile NASA arată că dezastre similare se produc și în Africa, acolo unde numărul incendiilor este mult mai mare.

NASA a publicat imagini șocante, care arată că dezastrul de pe planetă provocat de incendii nu e întâlnit doar în America Latină. O situație poate mai gravă e întâlnită în Africa, acolo unde imaginile din satelit arată proporțiile flăcărilor care au cuprins vegetația.

Zilele trecute, imaginile publicate de Agenția Spațială a SUA au arătat că Angola s-a confruntat cu mult mai multe incendii decât Brazilia. Harta prezentată de NASA arată că în Angola au izbucnit, timp de două zile, 6.902 incendii, iar în Congo, numărul acestora e de 3.395.

Cât de grave sunt incendiile de pe planetă, potrivit NASA

În imaginile publicate de NASA, incendiile de pe planetă sunt marcate cu roșu. Se poate vedea cum pe parcursul ultimelor două zile analizate de NASA, situația este mult gravă în Africa.

De precizat că acele puncte roșii reprezintă câte un incendiu, indiferent de amploarea lui. Unele pot fi ușoare, altele extrem de grave, după cum atrag atenția specialiștii.

La recentul summit G7, unii dintre cei mai puternici oameni ai planetei s-au oferit să ajute țările care se confruntă cu astfel de fenomene care pod duce la un dezastru pe planetă.  Numai că Brazilia a refuzat acest ajutor.

Liderii G7 se arătau dispuși să aloce 22 de milioane de dolari pentru stingerea incendiilor din America Latină și salvarea pădurii din Amazon. Numai că Guvernul brazilian a respins această ofertă, afirmând că nu mai există niciun pericol și că incendiile sunt ținute sub control. Acest răspuns ridică multe semne de întrebare și alimentează speculațiile potrivit cărora fermierii doresc să obțină terenuri agricole prin defrișarea prin ardere.

Iar autoritățile nu numai că sunt complice, dar și încurajează astfel de practici. Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, nu a argumentat de ce a refuzat banii. A acuzat, în schimb, țările din G7 de atitudini colonialiste.

Urmăriți Impact.ro și pe