Arad: Un copilaş de doi ani a căzut de la etaj într-un mall, este în stare critică. Ce spun martorii că s-a întâmplat

Ana Anitoiu 31.07.2022, 10:02
Arad: Un copilaş de doi ani a căzut de la etaj într-un mall, este în stare critică. Ce spun martorii că s-a întâmplat

Un copil de aproape doi ani a căzut de la etaj într-un mall din Arad și este în stare critică. A fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după care a fost transferat la Timișoara. Martorii au spus ce s-a întâmplat în centrul comercial.

Cum a căzut copilul de doi ani de la etaj în mall

Update duminică, 31 iulie, ora 10:02. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad a transmis că micuţul care a căzut de la etaj în mall are un an şi patru luni şi se afla în centrul comercial împreună cu mama lui.

„Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au fost sesizaţi prin apel S.N.U.A.U 112 cu privire la faptul că, într-un centru comercial din municipiul Arad, o persoană ar fi căzut de la etajul II.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii şi un echipaj SMURD, care au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba despre un minor de un un an şi aproximativ patru luni, care ar fi căzut de la etajul II din interiorul centrului comercial, unde se afla împreună cu mama sa.

Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis IPJ Arad, potrivit Agerpres.

Știrea inițială:

Incidentul a avut loc, sâmbătă seara, la Atrium Mall din Arad. La un moment dat, conform unor martori, cel mic s-ar fi strecurat pe lângă o balustradă – un spaţiu îngust aflat între balustradă şi un perete – și a căzut de la etajul al doilea până la parter.

La fața locului a intervenit un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), precum și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei.

Anchetatorii au deschis dosar penal în acest caz și au transmis că se continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului. Copilul ar fi fost însoțit de bunica și sora lui, care n-ar avea mai mult de 10 ani, conform site-ului de știri local specialarad.ro.

Arad: Un copilas de doi ani a cazut de la etaj intr-un mall, este in stare critica
Copilul care a cazut de la etaj intr-un mall, in Arad, in stare critica

În ce stare se află copilul

Echipajul de salvare ajuns la fața locului a constatat că micuţul era inconştient. Copilul a fost dus în comă, mai întâi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după care a fost transferat la Timişoara.

„Copilul care a căzut la mall a fost trimis la Timişoara la Neurochirurgie. Pacientul este în stare critică”, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU Arad, Simina Roz. „Este intubat în comă Glasgow 5″, au spus alte surse medicale, precizând că starea sa este extrem de gravă.

Un alt copil, căzut de la etaj în Botoșani

În luna februarie a avut loc un incident similar. Un alt copil, în vârstă de doi ani, a căzut de la etajul trei al unui bloc din Botoșani. Micuțul era singur în camera lui când s-a urcat pe un corp de mobilier, în timp ce geamul era deschis, și s-a împins în plasa de la fereastră.

Copilul a ajuns la spital în stare foarte gravă. În momentul în care s-a produs incidentul, în casă se mai aflau trei adulți, conform ISU Botoșani. Mama celui mic făcea curăţenie în altă cameră împreună cu o femeie.

Urmăriți Impact.ro și pe