Un copil de doi ani a căzut de la etajul trei al unui bloc din Botoșani. În casă se mai aflau trei adulți

Nicu Stan 09.02.2022, 15:08
Un copil de doi ani a căzut de la etajul trei al unui bloc din Botoșani. În casă se mai aflau trei adulți

Un copil de doi ani a căzut de la etajul trei al unui bloc situat în Botoșani. În casă se mai aflau trei adulți. Micuțul se afla singur în camera lui, astfel că s-a urcat pe un corp de mobilier, în timp ce geamul era deschis, și s-a împins în plasa care proteja împotriva intrării insectelor.

Tragedie în Botoșani. Un copil de doi ani și jumătate a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul 3

Tragedie în Botoșani după ce un copil de doi ani şi jumătate a căzut de la etajul trei al unui bloc. Micuțul locuiește în acel bloc, iar la momentul tragediei în casă se mai aflau trei adulți, porivit ISU Botoșani.

„Un copil de doi ani a ajuns la spital în stare foarte gravă după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din municipiul Botoşani. Când s-a produs evenimentul, în locuinţă se mai aflau trei adulţi”, a tranmis ISU Botoșani.

Micutul nu era supravegheat
Micutul nu era supravegheat

Micuțul a rămas singur în camera lui

Totul s-a întâmplat în timp ce copilul se afla în camera lui. În acest timp, mama copilului făcea curăţenie în altă cameră împreună cu o femeie.

Geamul la camera băieţelului era deschis, iar el s-a urcat pe un corp de mobilă și a împins în plasa de protecție împotriva insectelor. Aceasta a cedat, iar micuțul s-a prăbușit în gol.

Copilul a căzut de la 6 metri înălțime

„Într-un moment de neatenție, băiețelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-au urcat pe un corp de mobilă și s-a sprijinit în plasa de protecție împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuțul a căzut în gol de la aproximativ șase metri înălțime”, susțin pompierii de la ISU Botoşani.

Copilul a fost preluat de un echipaj de terapie intensiva mobilă SMURD și transportat la Spitalul de Pediatrie din Botoșani pentru evaluare, iar aum este internat în stare gravă pe secția de Terapie Intensivă a spitalului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență, sfaturi pentru părinţii care locuiesc la bloc și au copii mici

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. De asemenea, ISU Botoșani îi sfătuiește pe părinți și adulți să țină geamurile închise atunci când nu sunt în aceeași cameră cu copiii mici.

Potrivit pompierilor, copiii sunt curioși de felul lor, iar dacă văd o fereastră deschisă ar putea fi tentați să urce până la pervaz și să privească afară. Astfel, se produc numeroase tragedii.

Urmăriți Impact.ro și pe