Arabii au vrut să-l dea afară pe Răzvan Lucescu, dar s-au răzgândit când și-au dat seama câți bani trebuie să-i plătească. Detaliul din contractul românului

Cristian Cojocaru 07.02.2021, 19:22
Arabii au vrut să-l dea afară pe Răzvan Lucescu, dar s-au răzgândit când și-au dat seama câți bani trebuie să-i plătească. Detaliul din contractul românului

Din cauza victoriilor foarte puține pe care le-a numărat de-a lungul celor nouă partide, arabii au vrut să îl dea afară pe Răzvan Lucescu. Ceea ce nu au știut ei este faptul că acesta a fost foarte atent la clauzele contractuale, fiind protejat de ele.

Răzvan Lucescu era să fie dat afară de către arabii de la Al-Hilal Riad

Tehnicianul de 51 de ani a reușit doar două victorii din cele nouă partide disputate. Acest lucru i-a făcut pe arabi să își dorească să se debaraseze de el. Răzvan Lucescu le-a arătat însă că atenția sa la detalii este foarte bine dezvoltată, iar asta nu numai în relația cu jucătorii săi ci și cu conducerea clubului.

Antrenorul poate în acest fel să le dea indicații și tehnicienirlo din Liga, în ideea de a le arăta ce înseamnă să știi să îți negociezi temeinic contractul, înainte de a semna. Răzvan Lucescu nu a uitat de anumite clauze care îl protejează în astfel de situații, punând pe masa discuțiilor cu conducerea Al-Hilal Riad clauzele contractule.

De-a lungul zilelor de joi și vineri, presa arabă menționa că Lucescu urmează să fie concediat. Cert este faptul că românul și-a pierdut din simpatia Consiliului de Administrație. O ședință tensionată a avut loc joi seara, după ce Al-Hilal a pierdtu în fața celor de la Abha, chiar pe terenul de acasă cu 2 – 3.

Planul le-a fost dat peste cap de către Răzvan Lucescu
Planul le-a fost dat peste cap de către Răzvan Lucescu

Echipa îl vrea pe Sami Al-Jaber

Favoritul șefilor în funcția de tehnician al echipei Al-Hilal este o legendă, este legenda Sami Al-Jaber. Planul le-a fost dat peste cap de către Răzvan Lucescu atunci când le-a adus la cunoștință faptul că, potrivit unei clauze, dacă acesta va fi dat afară înainte de finalizarea sezonului, arabii vor fi nevoiți să îi plătească două salarii în mod integral.

Deși plata oricărei sume nu reprezintă o problemă pentru arabi, contractul între Răzvan Lucescu și Al-Hilal mai are o clauză. Astfel, fostul selecționer primește suma de 4 milioane de dolari anual din partea echipei din Riad. Acest lucru înseamnă că dacă doresc să îl concedieze pe Lucescu Jr., Al-Hilal va trebui să îi dea acestuia peste 660.000 de dolari, o sumă deloc de neglijat.

Pe lângă plata acestei sume, conducerea va mai trebui să suporte și cheltuielie aferente aducerii în țară a noului tehnician.  Potrivit presei arabe, șefii grupării din Riad au încercat să negocieze cu Răzvan Lucescu în speranța rezilierii contractului pe cale pașnică și în scopul de a renunța la cele două salarii. Fiind convins de abilitățile sale, tehnicianul a refuzat propunerea în ideea de a redresa situația echipei, având șanse reale la titlu, fiind pe locul doi, la doar două puncte distanță de ocupantul primului loc, Al-Shabab Riad.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI