Arabia Saudită iese din Evul Mediu. Au renunțat la biciuiri, acum fac un nou pas înainte

Redacția IMPACT 27.04.2020, 17:38
Arabia Saudită iese din Evul Mediu. Au renunțat la biciuiri, acum fac un nou pas înainte

Arabia Saudită a desființat o pedeapsă groaznică, aplicată în cazul minorilor. În acest mod, oficialii saudiți au anunțat la doar câteva zile de la interzicerea pedepselor cu lovituri de bici, să aplice alte noi reglementări.

Arabia Saudită iese din Evul Mediu. Au renunțat la biciuiri, iar în prezent renunță la o pedeapsă groaznică

În Arabia Saudită a fost desfințată pedeapsa cu moartea, în cazul crimelor comise de minori. După ample proteste pentru a putea fi oprite astfel de violențe, a fost decretat că pedeapsa de acest tip va fi exclusă. Totul la câteva zile după ce în această țară au fost interzise și pedepsele ce includeau flagelarea persoanelor. Astfel de modalități au fost considerate practici de tortură, fiind aspru criticate de către organizațiile contra violențelor. În acest mod, pedepsele care încălcau drepturile omului aveau un foarte mare impact și la nivel internațional, fiind considerate adevărate ritualuri demne de Evul Mediu.

Arabia Saudită iese din Evul Mediu. Au renunțat la biciuiri, acum fac un nou pas înainte
Arabia Saudită a renunțat la pedeapsa capitală, în cazul minorilor găsiți vinovați de crime

Pedeapsa cu moartea a fost abrogată pentru persoanele găsite vinovate de crime comise în timpul adolescenței, când erau minori. Anunțul a fost făcut cu o zi în urmă, de către Awad Al-Awad, președintele Comisiei Drepturilor Omului. Acesta a citat un decret regal. Mai mult, pedepsirea cu moartea a minorilor va fi înlocuită cu o pedeapsă de până la maximum zece ani de închisoare.

„Este o zi importantă pentru Arabia Saudită. Acest decret ne ajută să stabilim un Cod Penal mai modern.”, a transmis Awad Al-Awad.

„Arabia Saudită a executat un număr-record de persoane în 2019, în pofida unei scăderi generale a execuţiilor în lume.”, mai susținea oficialul, cu câteva zile în urmă, înainte de abolirea pedepsei cu moartea, potrivit adevarul.ro.

Datorită acestui decret regal, vor fi grațiați cel puțin șase persoane. Bărbații din comunitatea musulmană șiită au fost condamnați la moarte după participarea la manifestații împotriva guvernului, când aveau până în vârsta de 18 ani.

Urmăriți Impact.ro și pe