Apartenența la UE și NATO și relațiile strânse cu SUA reprezintă pentru România un „scut împotriva agresiunilor Rusiei”

Mihnea Tălău 06.06.2022, 14:51
Apartenența la UE și NATO și relațiile strânse cu SUA reprezintă pentru România un „scut împotriva agresiunilor Rusiei”

Au trecut 103 zile de când Rusia a invadat Ucraina, războiul provocând moarte și distrugeri uriașe, silind totodată milioane de oameni să fugă țară. Conflictul cu Rusia se anunță a fi unul de lungă durată spre neliniștea întregii planete, dar mai ales a țărilor vecine. România, situată aproape de zona de conflict, beneficiază însă de relațiile strânse cu Statele Unite, de apartenenta la UE si NATO, practic de „un scut împotriva agresiunilor Rusiei”.

„Suntem protejați pentru că avem alături partenerii și aliații din Uniunea Europeană, SUA și NATO”

Pe o rețea de socializare, senatorul liberal Septimiu Bourceanu a afirmat că se simte protejat la Constanta, aproape de zona de conflict de la Odesa, de apartenenta României la UE si NATO, precum și relația strânsă cu Statele Unite ale Americii.

„Aici, la Constanța, suntem protejați pentru că avem alături partenerii și aliații din Uniunea Europeană și NATO. O spun cu toată responsabilitatea că apartenența la Uniunea Europeană și NATO și relațiile strânse cu Statele Unite ale Americii funcționează ca un scut împotriva agresiunilor Rusiei.

Suntem apărați și asta ne dă posibilitatea să apărăm la rândul nostru așa cum o facem cu vecinii ucraineni care se refugiază la noi. O mobilizare impresionantă și fără precedent a românilor pentru ajutorarea unor oameni care au rămas fără agoniseala de-o viață”, a scris Bourceanu pe pagina sa de Facebook.

Facebook.

Grupul de luptă al NATO, poziționat în România

Conform secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, Alianța Nord-Atlantică a aprobat deja grupul de luptă care va fi poziționat în România.

„Este acel grup de luptă pe care l-am solicitat. Franța va fi națiune cadru, sigur vor fi negocieri pentru a decide cine mai trimite trupe în cadrul grupului.

Românii pot sta liniștiți. România este apărată de cea mai mare alianță”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis la ultimul summit NATO, la care s-a discutat despre consolidarea Flancului estic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...